Prima pagină » Lifestyle » De la modă la psihologie: Ce spune preferința pentru culoarea neagră despre tine
De la modă la psihologie: Ce spune preferința pentru culoarea neagră despre tine

De la modă la psihologie: Ce spune preferința pentru culoarea neagră despre tine

25 sept. 2024, 12:59,
Simona Ciobanu în Lifestyle

Culoarea neagră tinde să aibă o reputație proastă. La urma urmei, este adesea asociat cu a fi prea simplu, prea gotic sau pur și simplu prea „întunecat”. Există, totuși, o veste bună pentru cei care au dulapuri negre: cei care poartă negru sunt de fapt percepuți într-o lumină pozitivă. Un nou sondaj spune că cei care poartă negru sunt de fapt văzuți ca „jucători serioși, de încredere”, iar culoarea canalizează încrederea.

Un sondaj efextuat pe o mie de persoane, realizat de Buytshirtsonline – un furnizor din Marea Britanie– a investigat modul în care culorile îmbrăcăminții afectează modul în care ne percep ceilalți. Pentru majoritatea trăsăturilor, negrul a ieșit pe primul loc, constatările sondajului arată :

„Negrul este culoarea pe care trebuie să o porți atunci când încerci să impresionezi, să liniștești sau să atragi. Există o anumită încredere în el pentru o persoană care te-ar face să-ți predai economiile vieții și să le mulțumești pentru privilegiu… sondaj, negrul a ajuns pe primul sau pe locul al doilea în majoritatea trăsăturilor „bune” (de exemplu, încredere, inteligență și sexy) și abia dacă a figurat în trăsăturile „rele” (aroganță).

Câteva motive pentru care să porți culoarea neagră

Negrul este, în general, văzut ca fiind „serios” și „de încredere”, așa că se află în fruntea listei de culori pe care ambele sexe le găsesc atractive la o altă persoană. Motivul? Încredere. Aproape jumătate dintre femei și 64% dintre bărbați au fost de acord că negrul emană încredere.

Nu ar trebui să fie un șoc faptul că negrul ne face să ne simțim încrezători. Din punct de vedere al modei, te ajută să te simți unic, eliminând întrebările „Se potrivește asta?” din ecuația zilnică și să fii ușor îmbrăcat în sus și în jos, așa cum ne-a amintit multe reviste de modă .

La un nivel mai profund, negrul se poate simți ca un scut sau o modalitate de a-și afirma un anumit control.

„Alb și negru mă ajută să controlez unul dintre puținele lucruri pe care le pot, într-o lume care pare din ce în ce mai, extraordinar de întâmplătoare”, a menționat scriitoarea Katharine Jose în New York Times .

Nu este surprinzător faptul că negrul ne face să ne simțim suficient de încrezători pentru a face față cuvântului – și că încrederea este atractivă.

Ce trăsături au cei care poartă negru

Persoanele care preferă să poarte negru sunt adesea greu de descifrat și înțeles, însă merită efortul de a le cunoaște și de a pătrunde în lumea lor interioară.

Așa cum am menționat anterior, cei care aleg negrul ca parte dominantă a garderobei lor emană eleganță și rafinament. Totuși, în unele cazuri, acest lucru poate reflecta și sentimente de tristețe sau suferință profundă.

Acești oameni tind să fie conservatori și serioși, având o atitudine demnă și realistă. De asemenea, se remarcă printr-o anumită tendință de a păstra un aer de mister în jurul lor. Sunt spirituali, extrem de inteligenți și au trăiri intense și dorințe puternice.

O caracteristică comună în rândul celor care preferă negrul este dorința de a nu atrage atenția, de a rămâne discreți. Din păcate, nu toți aceștia emană o energie pozitivă, în special cei care sunt copleșiți de emoții negative. Interacțiunea cu astfel de persoane poate fi uneori dificilă, necesitând din partea celorlalți răbdare și înțelegere pentru a evita ca dialogul să devină inconfortabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024