Prima pagină » Local » De la Iași începe totul! Liderul AUR, George Simion a prezentat echipa de români adevărați pentru Alegerile Europarlamentare: ”Mesajul nostru către Europa: Nu suntem ruda săracă și de asta nu cred că suntem frați, nu suntem cetățeni de mâna a doua, cred că ne confundați!” – FOTO

De la Iași începe totul! Liderul AUR, George Simion a prezentat echipa de români adevărați pentru Alegerile Europarlamentare: ”Mesajul nostru către Europa: Nu suntem ruda săracă și de asta nu cred că suntem frați, nu suntem cetățeni de mâna a doua, cred că ne confundați!” – FOTO

23 oct. 2023, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Duminică a fost o zi importantă pentru Iaşi! George Simion alături de Alianţa pentru Unirea Românilor a prezentat echipa de români adevărați pentru Alegerile Europarlamentare ce vor avea loc pe 9 iunie 2024

Relaţia cu Uniunea Europeană trebuie să aducă în primul rând beneficii României şi cetăţenilor ei. Alianţa pentru Unirea Românilor, alături de candidaţii la Alegerile Europarlamentare cred într-o Europă puternică, care să răspundă nevoilor tuturor cetăţenilor. Ieri, 22 octombrie 2023, la Iaşi a avut loc un eveniment în premieră. George Simion a prezentat alaturi de AUR lista candidaţilor pentru Alegerile Europarlamentare, cu 8 luni înainte de alegeri.

George Simion a prezentat echipa de români adevărați pentru Alegerile Europarlamentare

George Simion a prezentat la Iaşi lista candidaţilor AUR pentru alegerile europarlamentare. Printre aceştia se numără Cristian Terheş.  Ales în 2019 în Parlamentul Europeana acesta a dovedit că se poate face la nivel european fără să stai în genunchi. Este cel care a arătat lumii întregi abuzul din spatele contractelor semnate de Ursula von der Leyen, singurul europarlamentar care a intrat în parlament fără certificat verde și care s-a luptat continuu împotriva abuzurilor din pandemie.

A ridicat steagul României vorbind în fața a zeci de mii de protestatari în Bruxelles, Amsterdam sau Stockholm, unde a susținut necesitatea respectării drepturilor omului în Uniunea Europeană. A câștigat respectul chiar și al oponenților politici pentru modul dârz în care își susține ideile și apără interesul României șidrepturile fundamentale ale românilor și tuturor europenilor.

„Mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru ca v-ați răpit din prețiosul timp pentru a fi împreună. Anul viitor în luna iunie (n.r. 9 iunie 2024) vor avea loc alegerile europarlamentare. Veți auzi de la mulți parlamentari că aceste alegeri sunt despre Europa. Fals! Aceste alegeri sunt despre România și despre dumneavoastră! 75 la suta dintre legile pe care le votează parlamentarii sunt legi venite de la Bruxelles.

Țineți minte 2 lucruri: 33 la puterea 6. România este a șasea putere ca drept de vot la nivelul Uniunii Europene. Suntem aici din cauza clasei politice slab pregătite. Contează ce vine după ei, și ce vine după ei suntem noi! Dacă România ar trebui sa fie a șasea putere… Pentru a fi a șasea putere avem 33 de opțiuni. Depinde câți dintre noi, de aici, trimiteți la Bruxelles ca să lupte pentru dumneavoastră. Apreciez că mă susțineți. Vreau să nu mai fiu singur si pentru asta am nevoie de sprijinul dumneavoastră „, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Lista AUR la alegerile Europarlamentare plină de oameni competenţi

Laura Gherasim este încă o candidată AUR pentru Alegerile Europarlamentare, are o experiență de 20 de ani în antreprenoriat. Este licențiată în drept, a absolvit un program de studii masterale în managementul administrației publice și vorbește fluent 3 limbi străine. A îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții, atât în mediul privat, cât și în organizații non-guvernamentale. Crede în importanța vitală a suveranității României, a protejării valorilor naționale și a identității culturale și creștin-ortodoxe. Declarația de viziune a Laurei Gherasim: Europa trebuie redată oamenilor și națiunilor, iar valorile umanității trebuie repuse în drepturi.

„De aici vine tot ceea ce însemn eu. Toate valorile corecte aici le-am deprins. Aici sunt acasă. Împreună putem scrie istoria, viitorul României. Unde este vocea romanilor la Bruxelles. Trăim în Europa, muncim pentru Europa însă aceștia ne spun că nu avem voie să ne așezăm la masa cu ei. Ne trimit la periferia ei. Aceasta comunitate vrea să ne rușinăm că suntem romani. Pare că singura noastră menire astăzi este să fim o masa de votanți. Ei bine să votam atunci dar să votam românește. Peste noi romanii nu se mai poate trece. Antreprenorii romani sunt motorul economiei naționale cine nu înțelege acest lucru este ignorat sau răuvoitor. Avem nevoie de un mediu de afaceri prietenos. Pentru a elimina toate barierele și toate obstacolele” , a transmis Laura Gherasim.

AUR a ales de la Iaşi doi candidaţi importanţi pentru alegerile europarlamentare

Alianţa pentru Unirea Românilor a ales de la Iaşi doi candidaţi puternici pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Este vorba despre Cristina Emanuela Dascălu şi Silviu Gurlui. Aceștia au fost prezenți în cadrul evenimentului de ieri. Conferențiar Universitar Doctor, jurnalist UZPR, scriitoare, traducătoare membră în Uniunea Scriitorilor din România, Specialist Comunicare internațională, a absolvit toate studiile ca șefă de promoție, cu 10 pe linie, Cristina Emanuela Dascălu este pe lista candidaţilor AUR pentru Parlamentul European.

„Noi, ieșenii, dar și ceilalți locuitori din Moldova avem o contribuție extraordinară, o moștenire nemaipomenită la cultura noastră, a Moldovei, a României, dar și a Europei. Astăzi mai mult că oricând vorbim de o necesitate care nu mai poate fi neglijată. Aceea de a fi demni în Europa. Suntem a șasea țară din UE în ceea ce privește populația. Dar din cauza guvernării, cel puțin defectuoasă nu avem același nivel de trai ca prietenii noștri din ţările europene. Am fost doar spectatori și executanți în UE. Noi românii trebuie să ne asumăm rolul nostru în Uniunea Europeană.

Cu demnitate, cu bucurie că suntem ceea ce suntem. Avem aceleași contribuții aceleași responsabilități dar ar trebui și nu avem aceleași drepturi și aceleași beneficii. AUR, noi toți spunem: DESTUL!! Nu dorim să părăsim UE așa cum se găsesc voci a unor propagandiști. Nu dorim să părăsim UE dar trebuie să fim cetățeni cu drepturi depline, nu vasali. Trebuie să avem o politica îndreptată către interesele națiunii. Demnitatea noastră în momentul în care veți vota cu singurul partid care reprezintă interesele românilor, demnitatea noastră vă fi la loc de cinste, viitorul este acum”, a precizat Cristina Emanuela Dascălu

În acelaşi timp, Silviu Gurlui, profesor universitar doctor, fizician, conducător de doctorat, profesor invitat la mai multe universități de prestigiu din vest și este reprezentant al României la Agenția Spațială Europeană, într-o misiune spațială. A publicat peste 120 de lucrări cotate ISI, are un Hindex= 21 și peste 1.400 de citări în reviste cotate ISI. Este invitat, zilnic, în presa națională, ca specialist, în arii de interes public, precum cercetare, învățământ, poluare, securitate, mediu, climă, atmosfera terestră şi altele.

„AUR propune pentru Parlamentul European patrioți, oameni competenți, oameni cu experiență, care stiu să reprezinte românii. Suntem în dulcele târg al Iașilor. Suntem în locul unde s-a înființat prima universitare modern[ a României. Suntem în capitala Moldovei, aici unde ar trebui să fie leagănul mediului academic și al cercetării. Din păcate nu este așa. Mediul academic și cercetare suferă la nivel european. Vorbim în Europa de competiție și competitivitate. Și ne uitam aici și vedem cercetarea și inovarea în ce hal au ajuns. Și mereu parca ne luptam cu morile de vânt.

La nivel mondial și european sunt ai noștri cercetători și profesori care ne reprezintă tara dar muncesc acolo. Noi nu le-am dat șansa aici. Statul din păcate neglijează importanța cercetării. Dacă privim peste hotare cate țări investesc pentru cercetare, cât de mult susțin cercetătorii. Pentru acele țări cercetarea dezvoltarea și inovarea reprezintă un cult al științei. România trebuie să devina un pol al cercetării și inovării în Europa. AUR se angajează ca România să devină polul cercetării și inovării în Europa”, a spus Silviu Gurlui, candidat AUR la Alegerile Europarlamentare.

Liderul AUR mesaj de impact pentru Europa

George Simion a transmis prin discursul său un mesaj de impact Europei.

„Iașule, Iașule, mandră cetate numele tău țara străbat. Din păcate doar numele îl poate străbate că nu avem autostrăzi. E condamnată Moldova, și eu sunt moldovean. Moldova este condamnată la sărăcie, la subdezvoltare, la batjocură din vina celor care au condus-o până acum, iar răspunsul nostru la bătaia de joc este: DE AJUNS! Mesajul nostru către Europa:„Nu suntem ruda săracă și de asta nu cred că suntem frați, nu suntem cetățeni de mâna a doua, cred că ne confundați. Noi suntem români și ca români este datoria noastră să stăm alături de toți românii. Pentru România este important fiecare român. Nu lăsăm pe nici un român în urmă.”, a spus George Simion

Liderul AUR, George Simion a prezentat echipa de români adevărați pentru Alegerile Europarlamentare. Evenimentul a avut lor ieri, 22 octombrie 2023, la Palas Mall.

Comentarii
  • Hai sictir….

  • Bravooooooo AUR! Cu voi inainte mergem!

  • Forza AUR!

  • de la Iași începe totul adică eliminarea aur din politică și trimiterea lui simion la galerie pe stadion acolo de unde a apărut.simplu

  • Ce gandire: beneficii in primul rand pt Romania! La fel ganditi: intai beneficii pt voi! Cine accepta prieteni care urmaresc beneficii? Irationala toata ideologia voastra. Urmariti doar „butoanele”, la fel cum au facut si altii de-a lungul istoriei recente si vechi cu romania educata, sa traiti bine, reforma agrara.

  • Cine dracu te aduce la Iași mai cretinule . Nu mai ai șanse în cloaca aia de capitala și vii la mine în oraș să îți faci mendrele ? Ești un bou și așa vei rămâne , analfabetule !

  • Corect Radu-is ! Cum mai scapa Iașiul de Simion Auriferul ăsta neghiob ?

  • Ion de la... raion

    George Simion, înaintemergătorul „românilor adevărați” la europarlamentare? La Iași? Permit ieșenii cu scaun la cap așa ceva? Mă întreb: în interesul cui? Sluga cui este acest oportunist „Rică Venturiano” al politicii „de doi bani”? Marioneta cui?

  • Beeeeeeeeeeeeș, auriștilor

  • Marioneta Kremlinului…se știe de mult timp acest lucru…ce e așa de greu de ghicit…și el și purceaua mahalagioaică și Puricele și Macedon Porcu alias Make Spagoveanu, porcul.gras Terhes, clovnul Adrian Severin….o gașcă întreagă de putinisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *