Prima pagină » Local » De la debutul campaniei de imunizare la domiciliu, doi ieșeni cu vârste de 78 și 93 de ani au cerut să se vaccineze acasă! Este vorba despre două persoane cu dificultăți de deplasare
De la debutul campaniei de imunizare la domiciliu, doi ieșeni cu vârste de 78 și 93 de ani au cerut să se vaccineze acasă! Este vorba despre două persoane cu dificultăți de deplasare

De la debutul campaniei de imunizare la domiciliu, doi ieșeni cu vârste de 78 și 93 de ani au cerut să se vaccineze acasă! Este vorba despre două persoane cu dificultăți de deplasare

01 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Doi ieșeni au cerut să se imunizeze acasă. Astfel, de la debutul campaniei de vaccinare la domiciliu, două persoane, cu vârste de 78 și 93 de ani, au făcut această solicitare deoarece le este foarte greu să se deplaseze. Specialiștii au precizat că toți cei care doresc să se vaccineze la domiciliu pot solicita orice ser își doresc, iar imunizarea este gratuită

De pe data de 25 august 2021, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la domiciliu de către medicii de familie și în ambulatoriile de specialitate, și până ieri, în județul Iași au fost doar două solicitări. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au precizat că este vorba despre două persoane din județul Iași, cu vârste de 93 și, respectiv, 78 de ani. Aceste persoane sunt bolnave cronic și se află în imposibilitatea de a se deplasa. Până în prezent, una dintre acestea a fost deja imunizată, iar cea de-a doua urmează să fie vaccinată pe data de 7 septembrie 2021. Imunizarea este gratuită.

„În cele 6 zile, de când s-a aprobat ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul pacientului, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate, în județul Iași au fost doar două solicitări. Este vorba despre două persoane cu vârste de 78 și 93 de ani. Acestea sunt persoane cu dificultăți de deplasare. Una dintre cele două persoane a fost imunizată pe data de 27 august 2021, iar cea de-a doua urmează să fie imunizată pe 7 septembrie 2021. Serul de vaccinare poate fi ales în funcție de dorințele fiecărei persoane. În general, noi preferăm să administrăm Johnson&Johnson, pentru a economisi timp, însă fiecare alege ce vrea. Important este să ne vaccinăm cât mai mulți”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Peste 500 de ieșeni, imunizați într-o singură zi

Numărul vaccinărilor a crescut luni, 30 august 2021. Medicii au imunizat peste 500 de ieșeni. Dintre aceștia, 334 s-au vaccinat cu prima doză și doar 210 ieșeni s-au prezentat la rapel. Dintre cele peste 300 de persoane imunizate cu prima doză, 196 au ales să se vaccinze cu Johnson&Johnson, care necesită o singură doză, fără să mai fie nevoie de rapel.
De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 23.115 doze. De la dubutul campaniei de vaccinare și până ieri, 31 august 2021, s-au imunizat împotriva COVID-19 408.354 de ieșeni și au fost înregistrate 468 de reacții adverse ușoare.

Ieri, peste 80 de ieșeni infectați cu COVID-19 erau internați în spitale

Medicii ieșeni spun că ritmul de îmbolnăvire se va menține crescut în perioada următoare. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost depistate 43.037 de cazuri. În ultimele 24 de ore, medicii au confirmat 24 de noi cazuri, dar, din fericire, la niciun pacient nu a fost depistată noua tulpină Delta. De aproximativ o lună, în județul Iași nu au mai fost idetificate persoane infectate cu Delta. Odată cu numărul mare de infectări a crescut și rata internărilor. În urma numărului crescut de infectări, ieri, în spitalele suport COVID-19 erau ocupate peste 80 de locuri, dintre care 15 în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Din numărul total de paturi ATI ocupate de pacienții în stare gravă, opt erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, asta însemnând că întreaga secție este plină, patru la Spitalul Municipal Pașcani și două la Spitalul de Neurochirurgie. După multă vreme, ieri a fost internat un pacient și la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Direcția de Sănătate Publică a raportat ieri două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind de 946. Sâmbătă, 28 august 2021, a fost înregistrat un record de infectări, peste 40 de persoane fiind confirmate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024