Prima pagină » Sanatate » De la cât se consideră febră? Iată ce spun specialiștii!
De la cât se consideră febră? Iată ce spun specialiștii!

De la cât se consideră febră? Iată ce spun specialiștii!

23 nov. 2020, 11:08,
în Sanatate

Sezonul rece a venit iar oamenii încep să se documenteze tot mai mult despre starea sănătății lor. Cauzele pot diverse în funcție de tip și simptom. De aceea, românii caută tot mai mult sintagma de la cât e febră pe internet. Informația din acest articol este relevantă pentru starea de sănătate a adulților dar și a copiilor deoarece părinții caută online de la cât începe febra la copii.

De la cât ai temperatură și de ce?

Febra este reprezentată prin creșterea progresive a temperaturii corpului, adesea fiind semnul unei infecții din organism. Această creștere a temperaturii poate afecta adulții cât și copii. Pentru a fi catalogată febră, temperatura corpului trebuie să depășească nivelul de 37.2 °C. Febra gravă și pe termen lung poate atenționa persoana că este rezultatul unui simptom asociat unei afecțiuni mai grave și necesită neapărat atenția unui medic specialist. Temperatura corpului variază în timpul zilei în funcție de mediul în care stați cât și activitățile pe care le parcurgeți. Un exercițiu fizic intens poate fi un factor declanșator al creșterii temperaturii. Momentul în care depășiți 38 °C, febra nu mai este catalogată drept o febră ușoară, iar aceasta trebuie monitorizată din oră în oră.

De la cat este febra și cum se clasifică?

Adesea, când temperatura corpului ajunge până în stadiul de 38 °C, o catalogăm drept o febră ușoară. Dacă aceasta depășește  39.1 °C  vom spune că persoana în cauză prezintă o febră moderată ce poate duce până la hiperpirexie. Simptomul de febră, deobicei dispare după 1-3 zile. Totuși, în unele cazuri dacă este prezentă o infecție avansată în corp, aceasta poate dura chiar până la două săptămâni. Un scenariu deloc plăcut, mai ales pentru părinții ce caută informații cu privire la de la cât se consideră febra la copii. Odată confruntați cu această informație a simptomului pe termen lung, aceștia intră în panică și caută o rezolvare rapidă, chiar și pentru ei, înformându-se cu privire la de la cât se consideră febra la adulți.

În funcție de gradul afișat, temperatura poate fi clasificată astfel:

  • temperatură ușoară – între 38.1 și 39 °C;
  • temperatură moderată – între 39.1 și 40 °C;
  • temperatură mare – între 40.1 și 41.1 °C;
  • hiperpirexie – când temperatura este peste 41.1 °C.

De la cat incepe temperatura și cauzele?

După cum am specificat anterior, temperatura variază pe timpul zilei în funcție de mediu și activități. Spre exemplu, dimineața vom avea cele mai scăzute valori, ca mai apoi aceasta să crească spre după-amiază și să culimneze cu seara.  Chiar dacă majoritatea românilor au impresia că 37 °C este catalogată ca o temperatură normală, experții spun că aceasta se poate clasa între 36.1 și 37.2°C.

Cauzele pot indica către:

  • diverse infecții, precum pneumonia ori gripa;
  • diverse boli inflamatorii;
  • expunere îndelungată la raze solare ori insolație;
  • reacții adverse la diferite medicamente.

Ce tratamente există pentru febră?

Totul se rezumă la cât de severă ori avansată este febra afișată în termometru. Dacă părinții nu știu de la cât e febra la copii pot citi acest articol și se pot documenta cu privire și la diverse tratamente asociate cu gradul de temperatură identificat. Adesea, dacă pacientul se odihnește și consumă suficiente lichide, febra poate dispărea. Dacă totuși nu dispare în timp util, cereți informații la farmacii despre antipiretice. Așa se numesc medicamentele ce ajută la scăderea febrei.

În final sperăm că v-am fost de ajutor cu acest articol care vă informează de la cât e considerată febra la copii și adulți pentru a nu vă mai îngrijora inutil ori pentru a lua măsurile necesare în timp util pentru sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *