Prima pagină » Coronavirus » De joi, barurile și restaurantele se închid mai devreme în Marea Britanie

De joi, barurile și restaurantele se închid mai devreme în Marea Britanie

22 sept. 2020, 11:35,
în Coronavirus

Marea Britanie i-a măsuri drastice în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, începând de joi, pub-urile, barurile și restaurantele se vor închide mai devreme, pentru a se evita răspândirea virusului COVID-19.

Decizie de ultim moment luată de Anglia. Toate barurile, restaurantele şi pub-urile se vor închide la ora 22:00, începând de joi.

Barurile și restaurantele se închid mai devreme în Marea Britanie

Regatul Unit se asigură că se iau toate măsurile necesare, pentru a se evita un alt val puternic de infectări.

Experții susțin faptul că s-ar putea ajunge chiar și la 50.000 de infectări pe zi, ceea ce înseamnă că măsurile vor fi impuse rapid.

În Anglia, nivelul de alertă a crescut de la 3 la 4, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Pentru moment, nu se vor lua restricții mai severe, însă specialiștii punctează că dacă acest lucru nu va fi posibil, Regatul Unit ar putea ajunge la un număr devastator de infectări zilnice.

În faţa escaladării numărului de contagieri, guvernul britanice preconizează să anunţe săptămâna aceasta, posibil marţi, noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Potrivit mass-media, premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

Marea Britanie ar putea intra în carantină pentru jumătate de an

Marea Britanie ar putea intra în carantină pentru jumătate de an, iar premierul britanic Boris Johnson a menționat faptul că în această săptămână, Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19. Potrivit acestuia Regatul Unit se află la doar șase săptămâni în urmă cu Franța și Spania, acolo unde numărul morților a crescut în mod semnificativ, în ultimele zile.

Pentru ținerea sub control a pandemiei de COVID-19, ar putea fi impuse noi restricții, pe o perioadă de 6 luni, iar carantina va fi instituită în etape de câte două săptămâni, după care se vor lua măsuri de relaxare.

Persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus vor intra în autoizolare, prin obligație legală. Măsura se va aplica începând cu data de 28 septembrie

“Cel mai bun mod de a combate coronavirusul este că fiecare să respecte regulile şi ca persoanele riscând să transmită boala să se autoizoleze. Nimeni nu trebuie să subestimeze importanţa acestor măsuri, aceste noi reguli înseamnă că aveţi obligaţia legală să le aplicaţi, imediat ce sunteţi contaminaţi sau dacă NHS vă cere acest lucru”, a declarat prim-ministrul într-un comunicat.

Boris Johnson, premierul britanic, a prezentat noile măsuri de restricție aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, în contextul celui de-al doilea val de SARS-CoV-2 apărut în Regatul Unit.

Măsurile prezentate vizează obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora Naţional Health Service (NHS) le cere acest lucru.

Persoanele testate pozitiv trebuie să se izoleze 10 zile, conform cerințelor Regatului Unit. De asemenea, orice persoană care trăieşte cu o persoană testată pozitiv sau prezentă simptomele, trebuie să stea în carantină 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *