Prima pagină » Titlurile zilei » De Crăciun, acasă! Astăzi doi dintre copii răniți în tragedia de la Pașcani au petrecut în familie. Doar Alexia, adolescenta cu mâinile replantate a rămas in spital – FOTO

De Crăciun, acasă! Astăzi doi dintre copii răniți în tragedia de la Pașcani au petrecut în familie. Doar Alexia, adolescenta cu mâinile replantate a rămas in spital – FOTO

25 dec. 2022, 17:58,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Doi copii răniți în accidentul grav din apropierea municipiului Pașcani au fost externați în cursul acestei zile și își pot petrece sărbătorile de Crăciun alături de familie. Alexia, fata de 15 ani, care a ajuns cu ambele brațe amputate, trebuie să aștepte decizia medicilor, după ce operația de replantare a avut un real succes

Vești bune pentru o parte din victimele tragediei rutiere de la Pașcani. În cursul acestei zile, 25.12.2022, doi copii răniți în urma accidentului rutier au fost externați de medicii Spitalului de Copii ”Sf. Maria”. Băiatul de 16 ani și fata de 15 ani vor continua tratamentul local al plăgilor în regim de ambulator.

Vor beneficia și de un program de consiliere psihologică. În schimb, Alexia, adolescenta care a ajuns cu ambele mâini amputate în urma accidentului, trebuie să mai aștepte până când medicii vor lua o decizie. Reamintim că, Alexia Tudose, în vârstă de 15 ani a fost preluată de medicii de la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” având ambele mâini amputate. După o operație care a durat 20 de ore, membrele au fost replantate. În urma intervenției, Alexia își va putea folosi brațele în proporție de 85 la sută.

Tragedia de la Pașcani putea să fie mult mai mare

Accidentul s-a petrecut pe data de 16 decembrie 2022. În afara municipiului Pașcani, un autocar în care se aflau 35 de persoane s-a răsturnat. Dintre cele 35 de persoane, 25 au ajuns la spital cu diferite leziuni. La Iași a fost declanșat planul roșu de intervenție. În autocar se aflau membrii ansamblului folcloric ”Flori de măr”, din Botoșani.

”Planul roșu de intervenție a fost activat la 00:05 și dezactivat la 01:35. La locul intervenției s-a deplasat și o autospecială de descarcerare grea. La ora 00:03, apel prin SNUAU 112, un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Pașcani. Au intervenit forțe și mijloace de intervenție din cadrul inspectoratului. La locul intervenției au fost deplasate 3 EPA, 1 TIM, 2 ATPVM, 1 ASAS, 6 SAJ tip B, 2 SAJ tip C. În urma evaluării medicale, la spital au fost transportate 25 de persoane, din care trei la Spitalul pentru Copii «Sfânta Maria» Iași. Din totalul persoanelor, 15 aveau vârste cuprinse între 14 și 17 ani”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgențe (ISU) Iași la scurt timp după producerea accidentului.

Șoferul autocarului acuză că pe carosabil era pământ adus de tractoare

Șoferul autocarului care s-a răsturnat în curba din afara municipiului Pașcani a făcut o serie de precizări pentru BZI.

”Am 35 de ani de când conduc autocare, n-am avut niciun accident, n-am avut nimic, n-am putut să concep vreodată că n-o să pot stăpâni o mașină în drum. S-a întâmplat în două secunde. Ce vă pot spune este că urma o curbă și am observat mâzgă pe jos, cum au adus tractoarele care au lucrat pământul. Am călcat frâna, am simțit cum mașina s-a dus într-o parte, iar atunci am dat drumul. Din experiența mea, când dai drumul la frână, mașina se redresează, dar nu s-a mai întâmplat așa, în două secunde s-a dus”, a spus Marcel, șoferul autocarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *