Prima pagină » National » De ce Vasile Dîncu nu a purtat mască la întâlnirea cu liderul AUR, George Simion? Vasile Dîncu: „Este o exagerare”

De ce Vasile Dîncu nu a purtat mască la întâlnirea cu liderul AUR, George Simion? Vasile Dîncu: „Este o exagerare”

13 dec. 2020, 21:15,
Bianca Rebegea în National

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, s-a întâlnit cu George Simion, liderul AUR. Totul a avut loc la ora 13.50 la o adresă din Primăverii, acolo unde se află și sediul IRES (institut coordonat de Dîncu).

Cei doi nu purtau mască în timpul întrevederii și, din păcate pentru ei, au fost fotografiați. Vasile Dîncu declară că ieșea din biroul său, în care se afla singur și, pe deasupra, mai este și imun, fiindcă a fost infectat cu noul coronavirus, acum scurt timp.

„Ieșeam de la mine din birou. Este o exagerare că nu purtam mască. Eram singur în birou. Eu sunt imun, am o perioadă de imunitate (n.r.: politicianul a avut Covid-19). Nu m-am gândit la asta când m-am întâlnit cu domnul Simion”, a spus Vasile Dîncu la postul de televiziune Digi24.

Ce au discutat cei doi

Președintele AUR, George Simion, a avut o discuție cu președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Reprezentanții PSD au negociat cu cei de la AUR pentru o eventuală guvernare.

„Nu are legătură cu consultările. Am vorbit despre un studiu IRES în care am pus întrebări despre AUR. Nu am vorbit despre susținere pentru că nu ne-ar ajunge oricum. De asemenea, nu pot lucra la modernizarea structurii si brandului PSD în coaliție cu AUR. Ar fi un sacrificiu inutil dacă nici măcar nu poți face o coaliție de guvernare. Îl cunoscusem mai demult pe Simion, când era student”, a declarat Vasile Dîncu.

Declarația lui George Simion după întâlnirea cu reprezentantul PSD

„Am avut discuţii şi cu aşa-zisa dreaptă, şi cu așa-zisa stângă. Noi acum suntem contactaţi şi de PNL, şi de PSD, pentru că vor să îţi pună oamenii în Parlament. Vor avea o nucă tare. Am discutat, pentru că e normal să discuţi”, a declarat George Simion la Antena 3.

În ceea ce privește discuţiile cu liderii PSD, George Simion a declarat că AUR nu va face jocuri, ci va negocia public orice funcţie sau decizie.

„Domnul Dîncu probabil era impresionat de performanţa noastră electrală şi trebuie să se decidă ce vor de la votanţii AUR- Noi fiecare funcţie, fiecare articol, fiecare punct îl negociem în interesul naţiunii române. La un moment dat vor ieşi din bula lor şi se vor trezi că vor aliaţi. Dacă vor aliaţi în poporul român, să vină să discutăm public. Nu mă interesează jocurile lor de servicii, de funcţii, de ciolan”, a mai declarat George Simion.

Nici Marcel Ciolacu nu s-ar fi văzut cu George Simion?

Mai mult, președintele Consiliului Național al PSD spune că la întâlnirea cu George Simion nu a participat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Domnul Ciolacu a trecut mai târziu pe la mine, nu a participat la această întâlnire”, a mai spus Vasile Dîncu.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă colaborare cu AUR

După alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu nu a exclus o posibilă colaborare cu AUR.

„Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL. Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori. Dar românii au întotdeauna dreptate când votează. Vom avea o discuție cu toate forțele politice”, a declarat pe 6 decembrie, Marcel Ciolacu.

La consultările de luni, PSD merge la Palatul Cotroceni cu propunerea de premier Alexandru Rafila.

Cum ar putea PSD să facă majoritate cu AUR

Din repartizarea făcută după alegerile parlamentare, rezultă că PSD are 157 de parlamentari, iar AUR are 47. Astfel, dacă va exista o colaborare, cele două partide ar strânge, în total, în Parlament 204 voturi, cu 30 de voturi mai puțin decât necesarul pentru învestirea unui guvern.

Cu toate acestea, cele 30 de voturi ar putea veni de la UDMR, care însă se află în negocieri cu PNL și cu USR PLUS pentru constituirea unei majorități de centru dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024