Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza foarte tarziu?
De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza foarte tarziu?

De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza foarte tarziu?

30 mai 2020, 13:03,
BZI.ro, în Sanatate

De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza greu? Unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza foarte tarziu. Simptomele persista sau se intorc anormal de grave.

La unii pacienti infectati cu noul tip de coronavirus fie simptomele dispar si se intorc dupa o pauza, fie nu se opresc pentru o perioada foarte lunga de timp. De ce se intampla asta?

Scenariul este urmatorul, noteaza Le Parisien: este vorba adesea despre femei in jur de patruzeci de ani. Ele sufera de oboseala extrema, dureri musculare. Si asta la 4 pana la 6 saptamani dupa aparitia primelor simptome ale coronavirusului. Ar fi vorba despre aproximativ 5% dintre pacienti, explica specialistul in boli infectioase de la spitalul Raymond-Poincaré (Garches) Paris, Benjamin Davido.

De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza greu?

Acesta explica ca foarte des exista o actiune de doua saptamani intre a 15-a zi de atac și a 30-a, cand se reiau simptomele. Pentru aceste cazuri rare, termenul utilizat este „sindromul post-infectios”.

Este, de asemenea, posibil ca acestea sa se datoreze leziunilor organelor in urma infectiei sau ca prima infectie sa fie prea ușoara pentru a permite organismului sa dezvolte anticorpi. Medicii considera ca este posibil ca acești pacienti sa fie afectati de virus, fara a avea simptome, iar apoi re-expuși, dar cu simptome.

Pentru a incerca sa raspunda la aceste intrebari, vor fi efectuate doua studii de 6 luni la Spitalul Universitar Grenoble, potrivit Top Sante. Unul se va concentra pe persistenta simptomelor, celalalt pe revenirea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *