Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » De ce trebuie să luăm cina înainte de ora 18:00
De ce trebuie să luăm cina înainte de ora 18:00

De ce trebuie să luăm cina înainte de ora 18:00

27 ian. 2021, 14:01,
în Sanatate

Ora ultimei mese ar putea avea o influență asupra sănătății cardiovasculare. Conform rezultatelor unui studiu, ar fi într-adevăr de preferat să luați cina devreme sau chiar foarte devreme. De ce trebuie să luăm cina înainte de ora 18:00?

Știam deja despre influența orelor de masă asupra somnului, siluetei noastre sau chiar riscului de cancer. Dar asta nu este tot, potrivit cercetătorilor de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din California, SUA, femeile care iau masa după ora 18:00 sunt mai puțin protejate împotriva accidentului vascular cerebral și a bolilor cardiovasculare.

Ora mesei și sistemul cardiovascular

Studiile anterioare stabiliseră deja o legătură între cina târzie și creșterea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune. Și asta indiferent de sexul pacienților.

Cronobiologia, în centrul tuturor studiilor

De ceva timp, cercetătorii sunt tot mai interesați de cronobiologie, de studiul ritmurilor biologice. Orele de tratament sau de masă, activitatea fizică sau sportul. Pentru a câștiga energie, a evita anumite riscuri sau a avea grijă de tine, totul este o chestiune de timp conform unor studii. Deci depinde de noi să găsim ritmul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *