Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » De ce este mai bine sa dormiti fara chiloți
De ce este mai bine sa dormiti fara chiloți

De ce este mai bine sa dormiti fara chiloți

24 aug. 2020, 11:40,
BZI.ro, în Sanatate

De ce trebuie sa dormiti fara chiloți? Menținerea chiloților în timpul nopții te expune la iritații, cistite, infecții cu drojdii și alte infecții legate de dezechilibrul florei intime.

Purtarea indelungă a chiloților, ziua și noaptea, creează un mediu propice proliferării bacteriilor.

Lenjeria sintetică crește căldura vulvei și reține umiditatea. Aceasta promovează dezvoltarea microorganismelor precum ciupercile. Nu se pune problema să optezi chiar si pentru chiloți confortabili pentru că bumbacul va absorbi toată umiditatea și va crea uscăciune vaginală.

De ce trebuie sa dormiti fara chiloți?

În ceea ce privește femeile predispuse la cistită recurentă, acestea ar trebui să nu poarte lenjerie intima noaptea, deoarece chiloții pot promova tranziția germenilor de la intestin la vulva și, prin urmare, pot provoca o infecție a tractului urinar. Asa ca peste noapte eliberează-ți organele genitale!

Arsurile provocate de infecția cu drojdie vaginală pot fi ușor confundate cu cele provenite de la cistită. Femeile vor simti arsuri atunci când urineaza în timpul micozei și în timpul cistitei.

În caz de infecție cu drojdie, arsurile nu sunt resimțite numai la urinare, dar sunt permanente. Dușul sau chiar atingerea lenjeriei interioare pot fi neplăcute.

Infecția cu drojdie este uneori însoțită de o scurgere albă foarte groasă și neobișnuită (numită leucoree). În cazul acestei afectiuni, mâncărimea poate afecta și anusul.

În caz de cistită, exista o senzatie continua de a urina, chiar dacă înseamnă eliminarea a doar câteva picături.

Dar iritațiile și arsurile vulvei pot avea și alte origini, cum ar fi vaginoza, de exemplu, sau o alergie banală datorată hârtiei igienice parfumate sau a unui produs igienic excesiv de iritant. Prin urmare, este important să consultați un medic pentru a beneficia de tratamentul adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *