Prima pagină » Culinar » De ce trebuie să depozitezi roşiile cu peţiolul în sus
De ce trebuie să depozitezi roşiile cu peţiolul în sus

De ce trebuie să depozitezi roşiile cu peţiolul în sus

20 apr. 2020, 12:24,
în Culinar

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei ceva din bucătărie și să-ți dai seama că fructele și legumele s-au stricat? Totul ține de modalitatea în care le depozităm. Cu toții facem greșeli și e trist când ne gândim câți bani irosim pe mâncare care sfârșește la gunoi.

Dar sunt multe modalități prin care poți evita astfel de situații. Iată câteva trucuri:

1. CEAPA ȘI USTUROIUL IUBESC ÎNTUNERICUL
În cazul în care nu ai luat o cantitate mare, le poți pune în pungi de hârtie perforate. În acest fel, le poți depozita aproape oriunde și se va îndeplini ș condiția de mediu întunecat.

2. FRUCTELE ȘI LEGUMELE AU NEVOIE DE UN MEDIU USCAT
Umezeala favorizează procesul de mucegăire. Un truc bun pentru a contracara acest lucru este să pui un prosop de hârtie în interiorul recipientului care conține fructe sau legume – aceasta va absorbi excesul de umiditate și va preveni putrezirea.

3. ANUMITE TIPURI DE FRUCTE ȘI LEGUME NU AR TREBUI SĂ FIE DEPOZITATE ÎMPREUNĂ
Alimente precum bananele, caisele, pepenii, pere, prune, mango și roșii nu ar trebui niciodată așezate lângă mere, vinete, pepeni verzi, cartofi, dovleci, morcovi și broccoli.

4. NU AȘEZA ANUMITE TIPURI DE FRUCTE ȘI LEGUME ÎN FRIGIDER
Ardeiul gras, castraveții și roșiile ar trebui să fie depozitate la temperatura camerei. Ardeii își pierd consistența și elasticitatea dacă sunt păstrați în frigider.

5. DEPOZITEAZĂ FRUCTELE ȘI LEGUMELE ÎN PARTEA CEA MAI PUȚIN RECE A FRIGIDERULUI

6. ÎMPĂTUREȘTE CODIȚELE BANANELOR
Dacă sunt depozitate în frigider, bananele își schimbă culoarea și își pierd gustul lor. Acestea ar trebui ținute la temperatura camereie, având codița protejată.

7. PUNE CÂTEVA MERE LÂNGĂ CARTOFI
Dacă pui mere lângă cartofi, aceștia vor rămâne proaspeți mai mult timp.

8. NU SPĂLA NIMIC ÎNAINTE SĂ LE DEPOZITEZI
Poate suna ciudat, dar nu este bine să speli fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider sau dulap. Dacă ceva este murdar, pur și simplu șterge-l cu o cârpă uscată. Spălându-le, poți înlătura apărarea naturală împotriva mucegaiului și putrezirii.

9. FRUCTELE ȘI LEGUMELE DEPOZITATE LA TEMPERTAURA CAMEREI AU NEVOIE DE AER
Legumele nu ar trebui să fie ținute în dulap, pentru că se vor strica mai repede. Cel mai bine este să le pui în cutii de lemn sau din material plastic și să le asiguri o bună ventilație.

10. ROȘIILE TREBUIE DEPOZITATE CU PEŢIOLUL ÎN SUS
Zona din jurul tijei este partea cea mai delicată a unei roșii. Aceasta este zona în care încep să se descompună. Așezate cu pețiolul în sus, acestea vor rezita mai mult.

11. CARTOFII NU TREBUIE ȚINUȚI ÎN LUMINĂ
Nu ar trebui să depozitezi caartofii în locuri în care soarele bate direct pe ei. Nu numai că încep să putrezească, dar pot deveni toxici. Este mai bine să îi păstrezi într-un loc uscat, întunecat sau în cutii / sau coșuri din lemn / plastic.

12. CEAPA ȘI CARTOFI NU AR TREBUI DEPOZITATE ÎMPREUNĂ
Dacă depozitezi ceapă și cartofi într-un singur loc, cartoful va începe să înmugurească și va deveni necomestibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`