Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Stresul îți poate oferi mai multe calorii decat un hamburger dublu

Stresul îți poate oferi mai multe calorii decat un hamburger dublu

10 feb. 2020, 08:30,
în Sanatate

De ce stresul te ingrasa? Banii, munca și responsabilitățile familiei sunt primele 3 motive pentru care femeile se simt stresate. Un studiu a descoperit că acest stres ar putea fi chiar mai preocupant decât pare, deoarece nu va afecta doar mintea oamenilor, ci și sănătatea lor fizică.

Cât de mult stresul vă afectează numărul de calorii

Un grup de experți de la Universitatea Yale a studiat relația dintre evenimentele stresante și schimbările de greutate la oameni și au descoperit că relația nu este atât de pozitivă. Stresul și anxietatea nu numai că dăunează corpului uman, ci îl încurajează să crească în greutate în mod incontrolabil, deoarece poate oferi până la 300 de calorii, același număr de calorii pe care le conține un hamburger dublu.

De ce stresul te ingrasa? Rolul hormonilor

Această cercetare a relevat că episoadele de stres provoacă o creștere a nivelului de cortizol. Acest exces de cortizol, localizat atât în ​​zonele de stocare a sângelui, cât și în grăsimi, se traduce prin generarea a aproximativ 300 de calorii, ceea ce reprezintă aproximativ același număr pe care îl are un dublu hamburger. Problema reală este că stresul provoacă, de asemenea, un vârf al apetitului care duce la supraalimentare. Atunci, persoana nu este numai neliniștită, ci și câștigă în mod constant kilograme.

Unde merge această grăsime în plus?

Această grăsime suplimentară poate fi localizată într-o zonă neinflamatoare, în special pentru femei. Potrivit unui studiu realizat de experți de la Universitatea de Stat din Ohio, femeile care sunt stresate și consumă alimente bogate în calorii și grase reacționează diferit la modul în care se confruntă cu caloriile, depozitând grăsimea în jurul taliei. Acest lucru a fost confirmat și de o altă investigație făcută de numeroși oameni de știință de la Universitatea California, Universitatea din New York și Universitatea Yale.

De ce stresul te ingrasa? Stresul înseamnă mai puține calorii arse

Ba mai mult, acest combo alimentar cu stres și calorii bogate face ca metabolismul să funcționeze mai lent, contribuind la mai multă stocare de grăsimi. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că femeile care sunt stresate prezintă și un nivel mai ridicat de insulină, un hormon care stimulează stocarea grăsimilor.

Ancheta a dezvăluit că femeile care au raportat evenimente mai stresante, au avut tendința de a arde 104 calorii mai puțin decât cele care nu au declarat că se confruntă cu situații anxioase. Și, deși s-ar putea să nu pară mult, pe termen lung, medicii explică faptul că poate adăuga până la 11 kilograme pe parcursul unui an.

Indiferent dacă mănânci un dublu hamburger, o pizza sau ai o discuție dură cu șeful tău, aceste 3 situații pot avea efecte dăunătoare asupra corpului tău. Nu putem evada din responsabilitățile noastre de zi cu zi, dar este o idee bună să găsim un moment de relaxare și reîncărcare zilnică. Încercați să ascultați muzică calmantă, să faceți o plimbare, să faceți exerciții fizice sau să găsiți un nou hobby pentru a putea performa mai bine a doua zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *