Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:64044;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Sucul de sfecla rosie obtinut cu ajutorul storcatorului electric centrifugal este unul din cele mai bune remedii contra arsurilor gastrice, a refluxului gastro-esofagian sau a ulcerului. Acest suc este puternic alcalin, tamponand aciditatea excesiva din stomac. Cele mai bune rezultate se obtin combinand 100 ml de suc de sfecla rosie, cu 100 ml de suc de cartofi cruzi si 500 ml de suc de morcov. Rezulta o licoare cu un gust nu foarte placut, dar extraordinara pentru prevenirea si calmarea durerilor sau arsurilor gastrice produse de hiperaciditate.
Reteta zilei: Cum sa prepari o supa delicioasa si sanatoasa cu sfecla rosie
Reteta zilei: Cum sa prepari o supa delicioasa si sanatoasa cu sfecla rosie
Efectele benefice ale acestei legume nu se opresc insa la nivelul stomacului. Intestinul este unul din marii beneficiari ai salatelor de sfecla, potrivit formula-as.ro. Acestea contin cantitati impresionante de substante nedigerabile, numite fibre alimentare, care curata sistematic tubul digestiv, fiind un factor activ contra constipatiei si a sindromului colonului iritabil, dar si pentru prevenirea cancerului de colon si de rect.
Administrarea sfeclei crude sau fierte, cate 150-300 de grame pe zi, previne boala, ajuta la normalizarea tranzitului intestinal, precum si la mentinerea tonusului fizic si psihic al bolnavului de cancer. Studii recente au aratat ca un consum corespunzator de sfecla cruda duce la formarea unui anumit tip de celule la nivelul intestinului gros (numite prescurtat CD8), care detecteaza si distrug formatiunile maligne la acest nivel.
Combinația de : 100 ml.suc de sfecla
100 ml de suc de cartofi cruzi
500 ml de suc de morcovi
Aceasta combinație pentru gastrită hiperaciditate, cum se consuma,cât timp și când se face pauză???