Prima pagină » Sanatate » De ce se sparg vasele de sânge la ochi: Află care sunt cauzele hemoragiei subconjunctivale și când ar trebui să mergi la medic

De ce se sparg vasele de sânge la ochi: Află care sunt cauzele hemoragiei subconjunctivale și când ar trebui să mergi la medic

10 dec. 2021, 15:02, 2 ,
BZI.ro, în Sanatate

Nu știi de ce se sparg vasele de sânge la ochi? Ei bine, în rândurile următoare vei afla care sunt cauzele hemoragiei subconjunctivale și când ar trebui să te îngrijorezi.

Spargerea vaselor de sânge la ochi sau hemoragia subconjuctivală nu este periculoasă. Însă, de cele mai multe ori, îi determină pe oameni să fugă spre cabinetele oftalmologice. Aceștia se sperie, deoarece culoarea roșu aprins a ochiului sau a unei zone a lui nu este normală. Deși banală, această afecțiune necesită, uneori, investigații suplimentare. Când ar trebui să iei măsuri vei afla în rândurile de mai jos.

vas de sânge spart în ochi

Spargerea vaselor de sânge la ochi sau hemoragia subconjuctivală nu este periculoasă.

De ce se sparg vasele de sânge la ochi?

Conjunctiva este reprezentată de un țesut foarte fin, transparent, care acoperă albul ochiului (sclera). Acest țesut este străbătut de mai multe vase de sânge subțiri, care se pot sparge cu ușurință. Hemoragia subconjunctivală nu vine însoțită de durere sau de vedere încețoșată, astfel că pacienții nu conțientizează ceea ce li s-a întâmplat, până când cineva nu îi avertizează.

Vasele de sânge din ochi se pot sparge brusc, fără o cauză evidentă. De cele mai multe ori, această hemoragie este observată dimineața, imediat după trezire. Înroșirea conjunctivei poate fi cauzată de un strănut sau o tuse puternică, dacă persoana se freacă puternic la ochi, după vărsătură sau un traumatism. De asemenea, de vină mai pot fi și puseele de hipertensiune arterială, diabet sau afecțiuni hematologice.

vas de sânge spart în ochi

Vasele de sânge din ochi se pot sparge brusc, fără o cauză evidentă.

Când ar trebui să te îngrijoreze hemoragia subconjuctivală?

Hemoragia subconjunctivală nu necesită invetigații suplimentare, dacă apare o singură dată. Însă, dacă aceste episoade se repetă frecvent, trebuie să consulți un medic. Ar trebui verificată existența hipertensiunii arteriale sau a diverselor afecțiuni hematologice. De exemplu, în cazul unui pacient, care se află sub tratament cu anticoagulante, se pune întrebarea dacă dozarea medicamentului nu este adecvată. În acest fel, se impune un consult cardiologic de urgență.

Dacă al doilea episod de hemoragie se repetă la scurt timp după primul, ar trebui să mergi la un consult cardiovascular. Astfel, s-ar putea demonstra că acest vas de sânge spart la ochi trădează un pat vascular fragil. În acest caz, vasele de sânge se pot sparge oriunde în corp, nu doar în ochi, ci doar acolo sunt vizibile.

O urgență oftalmologică este constituită de un traumatism ocular. Într-o astfel de situație, hemoragia subconjunctivală poate semnala o plagă deschisă, care necesită ajutorul medicilor.

Fiindcă multe afecțiuni oftalmologice sunt însoțite de un ochi roșu, este bine să cereți părerea unui medic de specialitate.

vas de sânge spart în ochi

Conjunctivita este una dintre bolile care fac ca ochii să se înroșească.

Tratamentul vaselor de sânge sparte de la ochi

Hemoragia subconjunctivală nu necesită tratament. Ea se retrage de la sine în 10-15 zile, dar ochiul poate fi ajutat să se vindece prin doze suplimentare de vitamina C. Totodată, medicul îți poate prescrie medicamente protectoare vasculare.

În timp, sângele este drenat, iar hemoragia se micșorează, culoarea roșie dispărând treptat.

În cazul în care experimentezi o jenă oculară, poți folosi picături de ochi, pentru a ameliora senzația de corp străin.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *