Dacă dețineți o grădină în care cultivați legume, cu siguranță știți tratamente naturiste împotriva manei și a insectelor asupra lor. Puțini sunt cei care știu însă de ce se pune banala aspirină la roșii.
De ce se pune aspirină la roșii
Probabil că foarte puțini dintre noi nu am fost niciodată în situația de a lua repede o aspirină, atunci când simțim diferite probleme de sănătate care încep să ne dea bătăi de cap! Acest medicament este cunoscut de întregul glob, iar o mulțime de români chiar pot să aibă aspirină mereu la ei, în geantă, alături de alte vitamine sau medicamente.
De ce se consumă medicamentul acesta pe bandă rulantă? Ei bine, pentru că o singură pastilă de aspirină poate trata multe stări: migrene, dureri menstruale și chiar mahmureală. Dacă avem apartament, acest medicament banal este… ei bine, cam atât, un medicament banal! Însă, dacă avem norocul de a avea propria noastră grădină, unde ne creștem propriile produse, aspirina este mult mai utilă decât am crede!
De exemplu, udatul roșiilor cu aspirină este un truc banal, folosit de către cei mai iscusiți grădinari! Această metodă eficientă vă va proteja roșiile în moduri nebănuite, atât împotriva dăunătorilor, cât și împotriva efectelor negative ale vremii!
Le face bine medicamentul?
Deși poate suna surprinzător, tratarea roșiilor cu aspirină le va proteja mai eficient împotriva diferiților dăunători! De asemenea, rezistența lor la boli, cât și la schimbările rapide ale vremii, va crește! Iar beneficiile acestui tratament nu se opresc aici! Aspirina poate chiar să prelungească perioada de timp în care roșiile voastre vor da roade!
Pe lângă aceste efecte, roșiile stropite cu banala aspirină vor căpăta un aspect mai frumos, lucios și vor avea un gust mai delicios. De asemenea, roșiile tratate nu vor avea parte de mană și nici nu trebuie să vă faceți grijă că le vor ataca gândacii și alte insecte.
Modul în care vă puteți uda roșiile cu aspirină este extrem de simplu! Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați 3 pastile de aspirină într-o găleată, cu nu mai puțin de 10 litri de apă caldă! Apoi, un litru din această soluție trebuie folosit la fiecare plantă, iar roșiile trebuie udate la rădăcină!