Prima pagină » Sanatate » Frumusete » De ce sa renunti la manichiura cu gel vara
De ce sa renunti la manichiura cu gel vara

De ce sa renunti la manichiura cu gel vara

10 iun. 2019, 16:14,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:25;s:6:"old_id";i:86821;s:8:"site_url";s:14:"medical.bzi.ro";}

Unghiile cu gel sunt usor de intretinut, arata bine si te poti juca la infinit cu modele si culori. Totusi, in timpul verii, manichiura cu gel nu este cea mai fericita alegere, spun expertii. Din cauza temperaturilor ridicate, corpul tau se va deshidrata, iar asta inseamna ca si unghiile tale vor avea de suferit. Mai mult, gelul de pe unghii nu le va lasa sa respire, iar cand va fi inlaturat, unghia ta naturala va fi deteriorata. La randul lor, razele soarelui si apa de mare vor deteriora manichiura in care ai investit.

Desi extrem de populara, aceasta tehnica are numeroase dezavantaje. Prin pilire repetata, unghiile se pot deteriora, iar in cazuri extreme pot aparea chiar infectii sau tumori. „Acest tip de manichiura distruge straturile unghiilor. Am vazut cliente cu unghii distruse, chiar dureroase”, a explicat Jenna Hipp, manichiurista mai multor celebritaţi. De asemenea, substantele folosite pentru manichiura cu gel pot fi toxice. Chimicale precum toluen, formaldehida si dibutil pot afecta, pe termen lung, ficatul sau glanda tiroida. Din fericire, in zilele noastre, tot mai puţine oje conţin aceste substanţe, noteaza divahair.ro.

Si expunerea la lampa UV fara crema de protectie sau manusi speciale are efecte daunatoare asupra organismului. Aceasta afecteaza pielea, spun medicii. Un studiu din 2016 arata ca manichiura cu gel este periculoasa pentru persoanele sensibile la razele UV. „In timp, pot aparea probleme ale pielii”, a explicat dr. Chris Adigun. „Lampile cu LED au devenit populare deoarece usuca rapid gelul de pe unghii si sunt mai puţin daunatoare decat razele UV. Dar si aceste aparate folosesc raze UVA, care pot dauna pielii”, a explicat medicul.

De asemenea, acetona speciala folosita pentru inlaturarea gelului de pe unghii este extrem de daunatoare. Ai grija ca miscarile cu care este inlaturat gelul de pe unghii sa fie delicate, pentru ca unghia ta naturala sa nu fie supusa unor traume si mai mari. Iar daca tot este vara si abia astepti sa te balacesti, trebuie sa stii ca apa sarata sau calda afecteaza manichiura cu gel. Asadar, evita baile sau dusurile fierbinti si foloseste intotdeauna manusi de protectie cand speli vasele, daca vrei sa ai o manichiura impecabila. 

Este important sa iei din cand in cand o pauza de la manichiura cu gel, pentru a lasa unghia sa se refaca. Oricat de mult ti-ar placea o manichiura perfecta la orice ora, este important sa te gandesti si la sanatatea unghiilor tale. Nu uita de tratarea cuticulelor, cand alegi o astfel de manichiura. Din cauza traumei la care este supusa unghia, cuticulele pot fi afectate.

Pentru a hidrata unghia in profunzime, opteaza pentru tratamente naturale cu vitamina C si ulei de cocos, caise si avocado. Saloanele sunt intr-o permanenta cautare de solutii ca unghiile tale sa fie cat mai putin afectate. Exista geluri speciale de protectie, care se dau pe unghie inainte de a incepe procedura. Iar daca nu vrei sa iti strici unghia, poti alege cu incredere oja cu efect de gel. Aceasta rezista o saptamana pe unghii si nu se curata prin proceduri speciale, ci cu banalul dizolvant de unghii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *