Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » De ce este bine să porți mască atunci când folosești o toaletă publică
De ce este bine să porți mască atunci când folosești o toaletă publică

De ce este bine să porți mască atunci când folosești o toaletă publică

21 aug. 2020, 12:42,
în Sanatate

De ce să porți mască când folosești toaleta publică? Mentineti masca de protectie chiar și atunci când sunteți singur la toaletă este sfatul cercetătorilor după ce au efectuat un studiu privind transmiterea coronavirusului în toaletele publice. Urina ar fi deosebit de dăunătoare.

Mascat pe stradă, mascat în piață, mascat la muncă și mascat în toalete! Deși este tentant să vrei să-ți scoți masca in baie pentru a respira puțin, un studiu sugerează că aceasta este mai degrabă o idee proastă, cel puțin atunci când vine vorba de toaletele publice și, în special, de urina.

Cercetătorii de la Universitatea Yangzhou din China raportează că au observat că spălarea toaletelor publice poate elibera și difuza aerosoli încărcați cu viruși care pot fi apoi inhalați.

În studiul lor, publicat pe 18 august în revista Physics of Fluids de la Institutul American de Fizică, cercetătorii detaliază cercetarea lor privind simularea și urmărirea mișcărilor de particule care transportă virusul în timpul spălării toaletei.

De ce să porți mască când folosești toaleta publică

În ultimele luni, mai multe studii au evidențiat o contaminare probabilă a fecalelor, ceea ce sugerează un risc de transmitere a coronavirusului în toalete. În plus, se pot observa urme de Sars-CoV-2 în apele uzate.

Spălarea urinei, cum ar fi spălarea unei toalete, implică o interacțiune între interfețele de gaz (aerul înconjurător) și lichid (apă). Rezultatul determină o împrăștiere mare a particulelor de aerosoli din urină, pe care cercetătorii le-au simulat și urmărit. Și verdictul este destul de deranjant, deoarece traiectoria particulelor minuscule ejectate se manifestă cu un mod de propagare externă, cu mai mult de 57% din particule care se raspandesc, a spus Xiangdong Liu. , coautor al studiului.

Mai rău, studiul constată că particulele minuscule ejectate la spălarea unui urinar pot ajunge la coapsa bărbatului care il folosește (la aproximativ 0,84 metri distanță) în doar 5,5 secunde. Aceiași aerosoli expulzați de o toaletă la spălare durează 35 secunde pentru a ajunge puțin mai sus, la 0,93 metri. Acest lucru oferă utilizatorului de toaletă ceva mai mult timp pentru a se îndepărta de toaletă.

Prin urmare, masca de protecție a feței este mai mult decât recomandată, pentru a filtra acești aerosoli și pentru a evita potențialele contaminări, fie de coronavirusul actual, fie de alți viruși, responsabili de gripă sau gastroenterită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`