Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:68401;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Nu bautura in sine este problema, ci chiar cana pe care obisnuiesti sa o folosesti pentru a tine cafeaua, scriu cei de la mirror.co.uk. ″Canile si cestile de birou, indiferent din ce zona au fost cumparate sau din ce sunt facute, reprezinta un focar de infectii. Pe langa cafele sau ceaiuri, in ele se gasesc colonii intregi de germeni″, sustine un profesor de microbiologie de la Universitatea din Arizona.
De ce sa nu-ti tii cana de cafea la birou: reprezinta un mediu propice pentru germeni patogeni
In urma studiilor demarate de profesor, s-a ajuns la concluzia ca 90% dintre canile de la birou sunt pline de germeni. Acestia din urma pot sa supravietuiasca in cana nespalata sau curatata necorespunzator chiar si trei zile. Iar vestea si mai proasta e ca 20% din germeni sunt purtatori de bacterii fecale. Iti vine rau cand iti imaginezi, nu-i asa? Ei bine, te inteleg!
De ce sa nu-ti tii cana de cafea la birou? Daca cestile sau canile de cafea stau nespalate pe birou dupa ce le-ai folosit, germenii se reproduc imediat si colonii de bacterii cresc repede, chiar si daca recipentul nu contine decat zat de cafea.
Cum trebuie sa iti speli cana de cafea corect
Respiri usurata la gandul ca tu iti speli des cana si ca germenii n-au cum sa se inmulteasca? La birou, oamenii isi curata canile in bucatarii comune, cu bureti plini de bacterii, care sunt inlocuiti rar.
Profesorul Charles P. Gerba de la Universitatea din Arizona recomanda sa iti duci cana de cafea acasa in fiecare zi dupa birou, ca sa te asiguri ca ai curat-o cu un burete curat sau ca ai pus-o in masina de spalat vase.
In cazul in care nu ai cum sa respecti acest sfat, ai grija sa iti speli la birou cana de cafea cu apa fierbinte, detergent de vase si servetele. Sau iti poti lua un burete de acasa, pe care sa il folosesti doar tu si pe care sa il inlocuiesti periodic. Acest lucru este valabil si pentru detergentul de vase.
sursa: andreearaicu.ro