Prima pagină » Informații utile » De ce să îți cumperi un aragaz cu cuptor electric. Care este diferența dintre acesta și unul normal

De ce să îți cumperi un aragaz cu cuptor electric. Care este diferența dintre acesta și unul normal

13 mai 2024, 10:07,
în Informații utile

Mâncarea bună ne aduce mereu zâmbetul pe buze, chiar dacă este gătită sau nu la un aragaz cu cuptor electric. Este important să știm cât consumă acesta și care este diferența dintre el și un aragaz normal.

Cum funcționează aragazul cu cuptor electric

Spre deosebire de un cuptor pe gaz, care se încălzește de la flacăra puternică de la baza acestuia, un cuptor electric incorporabil sau nu, va folosi electricitatea pentru a genera căldură. Practic, acesta va fi dotat cu siguranțe care se încălzesc atunci când cuptorul funcționează.

În cazul anumitor modele, poți observa efectiv cum aceste siguranțe se înroșesc. Deoarece poți controla exact măsura în care cuptorul va genera căldură, adică numărul de grade Celsius, mâncarea se va găti uniform. Consumul unui cuptor electric poate varia în funcție de mai mulți factori, iar influența acestora asupra consumului poate fi semnificativă. Iată câțiva factori care pot influența consumul unui cuptor electric: puterea nominală a cuptorului electric este un factor cheie în determinarea consumului său. Cu cât puterea cuptorului este mai mare, cu atât va consuma mai multă energie în timpul funcționării.

Durata pentru care cuptorul este folosit în timpul fiecărei sesiuni de gătit va influența direct consumul de energie. Folosirea cuptorului pentru perioade mai lungi va duce la un consum mai mare de electricitate. Cu cât setezi temperatura cuptorului la valori mai mari, cu atât va trebui să folosească mai multă energie pentru a atinge acea temperatură și a o menține. Calitatea izolației cuptorului poate influența câtă căldură este reținută în interior. Un cuptor bine izolat va necesita mai puțină energie pentru a menține temperatura dorită.

Cuptoarele mai mari pot consuma mai multă energie deoarece necesită mai multă căldură pentru a atinge temperatura dorită și pentru a o menține. Dacă utilizezi cuptorul frecvent, consumul total de energie va fi mai mare în comparație cu utilizarea sporadică. Unele cuptoare electrice au tehnologii și caracteristici speciale, cum ar fi convecția sau funcția de auto-curățare, care pot influența consumul de energie. Dacă cuptorul necesită preîncălzire, această etapă inițială poate consuma o cantitate semnificativă de energie.Folosirea ustensilelor de gătit potrivite poate ajuta la menținerea eficienței termice a cuptorului și, implicit, la un consum mai mic de energie.

Cât consumă cuptorul electric clasă A?

Atunci când ai citit descrierea unui cuptor electric incorporabil, ai observat probabil menționată clasa energetică. Aceasta este o clasificare a eficienței energetice și este ierarhizată de la A la G, unde A este clasa cu cea mai mare eficiență energetică. Dacă un cuptor electric este încadrat într-o clasă energetică superioară, acesta va avea un consum mai redus.

Așadar, chiar dacă prețul de achiziție al unui cuptor electric clasa A este mai mare decât unul care se încadrează în clasa B sau C, investiția merită deoarece, pe termen lung, vei cheltui mai puțin pentru consum.

Multe familii au ales să investească într-un cuptor incorporabil, dar și într-o plită incorporabilă. În funcție de stilul tău de gătit poți alege cu ușurință între o plită pe gaz sau aragaz cu cuptor electric, mai ales că acum știi să afli cât de mult consumă electrocasnicele electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024