Fructele de acai sunt cu adevărat speciale în ceea ce privește nutriția, având proprietăți mult mai benefice decât alte fructe cunoscute.
Palmierul acai este o plantă din regiunea Amazonului, ce produce fructe de pădure mici, de culoare violet intens, ce sunt foarte bogate în substanțe nutritive.
Iată de ce trebuie să consumi fructele de acai
Fructele acestea ca gust reprezintă o combinație între ciocolată neagră și mure, neîndulcite, cu ușoare note de nucă. Popularitatea acestora nu se limitează doar la gustul lor delicios, ci la impactul lor pozitiv asupra sănătății.
Acestea se remarcă prin conținutul său bogat de antioxidanți, ce este de 7 ori mai mare în acești compuși față de afine și de 33 de ori mai mare decât portocalele. Acest lucru le plasează într-o categorie foarte importantă pentru sănătate.
Antioxidanții din aceste fructe au un rol important de a proteja celulele noastre de stresul oxidativ și de daunele provocate de radicalii liberi. Acest lucru înseamnă că ajută la reducerea riscului de boli cronice, precum cele de inimă, cancerul și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Pe lângă antioxidanți, sunt o sursă importantă de vitamine și de minerale. Printre acestea se enumeră vitamina A, C și E, ce sunt prezente în cantități semnificative, unde întăresc sistemul imunitar și susțin sănătatea pielii, având efecte benefice și asupra vederii.
În același timp, conțin minerale, precum magneiu, calciu și potasiu. Conținutul de aminoacizi din aceste fructe sunt esențiali pentru regenerarea și dezvoltarea celulelor. De asemenea, conțin acizi grași de omega 3-6-9, ce susțin sănătatea creierului, a sistemului cardiovascular și a inimii.
Cum te poți bucura de beneficiile acestora
Dacă vrei să ai parte de aceste beneficii, poți face nenumărate rețete cu fructele și cu pudra de acai. Această pudră poate fi încorporată într-o serie mare de rețete delicioase.
Cea mai populară modalitate pentru consum sunt bolurile de acai, ce sunt bazate pe rețeta tradițională din Brazilia. În aceste boluri se folosește în mod obișnuit pulpa de acai, dar și pudra este o alternativă excelentă, dacă nu o ai la îndemână.
Poți pregăti un smoothie cu acai, amestecând fructe congelate și pudra de acai, pe care îl vei mixa, împreună cu iaurt sau lapte. În această formă se pot folosi 1-2 linguri de pudră pe o pentru o porție. Pentru a face acest bol de acai, se toarnă smoothie-ul făcut în bol, apoi se adaugă fructele preferate, granola, puțină miere de albine și fulgi de cocos.
Poți consuma și sub formă de dressing, marinade și sosuri, fiind un ingredient delicios în acestea. Pentru a crea un dressing, ce amestecă 1 linguriță de pudră de acai, puțin ulei de măsline, oțet de mere, puținp miere de albine, sare și piper.
De asemenea, se pot face produse de patiserie și o multitudine de deserturi, unde adaugi o aromă subtilă de fructe de pădure. Se adaugă pudra de acai în ingredientele uscate, pentru a le încorpora în aluatul tău.
Fructele de acai sunt un aliment valoros pentru dieta ta, ce îți pot aduce multiple beneficii asupra sănătății.