Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » De ce oamenii fac pâine de casa în timpul pandemiei de coronavirus

De ce oamenii fac pâine de casa în timpul pandemiei de coronavirus

13 apr. 2020, 12:45,
în Sanatate

De ce oamenii fac pâine de casa? Prepararea aluatului de pâine este în creștere în casele din vestul Europei, întrucât locuitorii aflati în carantină își revarsa frustrarile pe frământatul painii. Producătorii de drojdie comercială – organismele vii minuscule din spatele pâinii bune, berii și vinului – spun că cererea a crescut până la niveluri aproape imposibil de gestionat, noteaza CNN.

„Producem drojdie cât mai repede posibil, însă noua cerere este pur și simplu fără precedent”, spune producătorul american Red Star Yeast pe site-ul său. „Nimeni nu ar fi putut prezice că drojdia va dispărea de pe rafturi atât de repede.” Distribuitorii francezi, italieni, canadieni și elvețieni de produse de panificație spun același lucru.

Constituirea de provizii nu este ceva neobișnuit, mai ales că multe țări au restricționat deja exporturile de cereale pe fondul încetinirii economice globale, sensibile la faptul că lipsurile de pâine au fost mult timp cauzate de crize.

De ce oamenii fac pâine de casa?

Cu toate acestea, pâinea este un produs care se găsește în continuare în magazine, iar numărul mare de fotografii cu pâini, chifle și baghete franțuzești de pe rețelele de socializare demonstrează că majoritatea celor care coc astfel de produse nu își păstrează proviziile de ingrediente pentru vremuri mai grele.

Mai degrabă, pentru cei blocați într-un peisaj zilnic monoton, în imposibilitatea de a ajuta sau de a schimba criza, fabricarea pâinii oferă o evadare și este o sarcină care îl implică pe om în totalitate: nu puteți verifica telefonul pentru a vedea statisticile despre infecție în timp ce framantati painea.

Procesul lipicios respinge, de asemenea, rutinele nesfârșite de dezinfectare, șervețele cu alcool și spray cu înălbitor: A face pâine înseamnă contact cu microorganismele din drojdie, hrănirea acestora cu făină și trezirea drojdiei prin căldură.

„Este amuzant pentru că, pana acum o lună, toată lumea era la dietă fără gluten. Acum, dintr-o dată, toată lumea face paine de casa”, spune Maddalena Borsato, cercetătoare în filozofia pâinii de la Universitatea de Științe Gastronomice din Torino și fost brutar in mai multe dintre cele mai legendare patiserii din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`