Prima pagină » Coronavirus » De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Ce spune Raed Arafat
De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Ce spune Raed Arafat

De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Ce spune Raed Arafat

09 nov. 2020, 11:28,
în Coronavirus

De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Incepand de astazi timp de o lună ne este restricționat accesul pe timp de noapte. Raed Arafat sustine ca “logica ei este una țintită”.

Potrivit noilor restricții circulatia pe timp de noate in intervalul orar 23.00 și 5.00 este interzisa fara declaratia pe propria raspundere.

De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere?

In intervalul 23.00 și 5.00 românii pot să-și părăsească locuințele doar cu declarații pe propria răspundere, dar și cu un motiv bine-întemeiat. Mulți nu au fost de acord cu această decizie, iar mulți n-au înțeles. Raed Arafat a explicat motivul pentru care a fost luată această măsură, în platoul de la Antena 3.

Secretarul de stat sustine că pe timpul nopții, mai ales în weekend, au loc petreceri. Astfel, tinerii uită complet de pandemie și se adună în grupuri mari, unde nu respectă nicio măsură de protecție.

„Logica ei este țintită către un grup de persoane care hai să zicem că nu întotdeauna au respectat regulile, o parte, să zicem, fără să generalizăm. Și acesta este grupul de tineri care în cursul nopții, mai ales în weekenduri au mers totuși la petreceri, chiar și în apartamente, în parcuri, pe stradă, în grupuri mari, mai ales, cum am zis, în perioada weekendului.”, a spus Raed Arafat.

Măsuri mult mai dure în Europa

Raed Arafat a adaugat faptul ca nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere, fapt care este intalnit  in mai multe tari din Uniunea Europeana. Secretarul de stat a tinut sa precizeze ca aceasta masura este una mai putin stricta fata de alte masuri luate in alte tari din Europa.

„Sunt țări care au observat acest lucru și vedeți că nu suntem singurii care am luat această măsură. Franța are această măsură, mult mai devreme, la ora 21.00 până la ora 6.00. Pentru că noaptea au loc aceste activități, care de regulă se fac fără mască. În Spania, chiar dacă sunt închise cluburile acolo au observat acest fenomen că tinerii iau berea și merg în vizită.

Și nu doar într-un apartament, ci de la unul la altul. Și atunci una dintre măsurile care considerăm că are un impact economic minor, dar în același timp are un impact de prevenire mare este aceasta”, a mai explicat Raed Arafat, la Antena 3.

Declaraţie pe propria răspundere redevine obligatorie pe timp de noapte

Putem circula pe timp de noapte cu declarație pe propria răspundere ce poate fi completata online.

”În contextul noilor restricții și măsuri de siguranță sanitară impuse de autorități pentru limitarea efectelor negative înregistrate de pandemia de COVID-19, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a actualizat platforma electronică https://formular.sts.ro, unde cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Platforma, operaționalizată pe site-ul STS, permite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator. După completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

Precizăm că datele personale completate de cetățeni pe platforma electronică https://formular.sts.ro nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.” anunță STS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`