De ce nu merge Filip în excursii cu Mădălin Ionescu. Prezentatorul TV a spus de ce îl lasă mereu la bunici

04 ian. 2024, 08:32,
BZI.ro, în Cancan

Mădălin Ionescu a răspuns la întrebarea care îi macină pe mulți dintre fanii acestuia și anume de ce nu merge Filip în excursii alături de el și Cristina Șișcanu. Prezentatorul este un tată exemplar pentru cei trei copii ai săi, Ștefania, Filip și Petra.

Cu toate acestea, pe când avea doar un an, Filip a luat o varicelă de la sora sa mai mare. Acest virus s-a manifestat într-o formă severă și care avea să îi provoace grave probleme la nivel cerebral.

În acest context, utilizatorii de internet au observat că Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu evită să îl includă pe Filip în vacanțele lor în străinătate, ceea ce a generat multe întrebări, în timp, cu privire la acest aspect.

Pentru a evita să fie criticat și judecat din cauza acestui lucru, prezentatorul TV le-a explicat tuturor motivelor reale pentru care Filip nu merge în vacanțe alături de părinți și sora sa mai mică, prezentându-le și un scurt videoclip în care a arătat reacția lui Filip când a fost dus la bunica sa, astfel încât restul familiei să poată merge în vacanță în străinătate.

De ce nu merge Filip în excursii cu Mădălin Ionescu

În realitate, este Filip cel care refuză să se alăture familiei sale în vacanțe, deoarece există anumite aspecte cu care nu se simte confortabil. Mădălin Ionescu a menționat că fiul său nu tolerează călătoriile lungi în care să-mi fie nevoie să se deplaseze mai mult pe jos, nici măcar hrana din alte țări nu îi place, deoarece aceasta este obișnuit să consume mâncare pasată.

„Sunt cu șmecherul ăsta aici, care nu mai vrea să vină în vacanță cu noi, deși ne chinuim să-l luăm în toate aceste vacanțe. Într-adevăr, pentru el e dificil cu mâncarea, cu deplasatul, cu aceste, hai să zicem, tabieturi pe care le are el și idei mai fixe, însă el se simte foarte bine că a venit la bunica Irina. O să tot vorbim pe telefon video.

Știu că, inevitabil, unii dintre voi, fie din neștiință, fie din răutate, veți pune veșnica întrebare «Dar pe Filip de ce nu-l luați?».

Cred că e ultima oară când fac acest gest, va trebui să ofer anumite detalii despre situație noastră. După cum vedeți, Filip nu dorește să meargă în vacanțe. Asta se întâmplă de fiecare dată. Cea mai mare concesie pe care o face este vara sau în sezonul cald, când merge să se bălăcească, dar lucrul ăsta îl poate face și iarna, însă știe că în Turcia, în Grecia are, de exemplu, niște facilități pe care în nicio deplasare de tip urban, cum este aceasta de iarnă, în care mergi dintr-un oraș în altul în care stai o singură seară într-un loc, nu are astfel de înlesniri.

Hrana pasată… este horror să te duci la un restaurant și să-i rogi pe francezi sau pe elvețieni sau pe unguri să-ți dea la mixer niște meniuri care, în principiu, nu au atât de mult sos cum sunt cele din România, sau din Turcia, sau Grecia și, deci, nu poți să faci o hrană pasată din ele, foarte greu, un piure cu brânză, lucruri care sunt greu de obținut, mai ales în deplasări scurte și care, de altfel, sunt foarte obositoare pentru Filip.

Deci, Filip are 20 de ani.”, a spus Mădălin Ionescu.

Filip a vizitat aproape toate orașele din Europa

Mădălin Ionescu a dorit să clarifice faptul că Filip a vizitat aproape toate orașele din Europa și că este un copil extrem de iubit de întreaga familie. Prin primirea constantă a mesajelor referitoare la absența fiului său în vacanțe, atât el, cât și Cristina Șișcanu se confruntă cu o suferință suplimentară ca părinți, trăind în fiecare zi cu o realitate dureroasă, deoarece fiul lor nu poate experimenta viața în modul în care ar trebui să o facă fiecare copil.

„Pe Filip l-am dus peste tot, a fost în toată Europa. Cred că în afară de spațiul britanic și țările de tip nordic, nu există țară în Europa în care să nu fi fost. A călătorit foarte mult, a și căpătat un fel de aversiune față de deplasările lungi, față de mersul de kilometri întregi zilnic, pentru că nouă ne place să vedem cât mai mult și este anormal să mergi într-o zonă fără să înțelegi esența ei, farmecul acelor locuri, fără să parcurgi la pas anumite orașe, spații care au foarte multe de oferit.

Deci, Filip nu agreează astfel de deplasări. De câte ori puneți această întrebare nu faceți decât să răsuciți cuțitul în rană, într-o rană care este deschisă de când am constatat că Filip are niște probleme, pentru că mi-aș fi dorit să fie un copil care să nu aibă aceste vulnerabilități și cred că mulți dintre voi, care puneți această întrebare, nu înțelegeți cât de profundă este această rană și cât de dureros este să vezi zilnic un copil care are nevoie de tine și care nu-și poate deschide aripile pentru a-și face propria lui viață. Dacă Filip ar fi avut acum, la cei 20 de ani, libertatea și dacă trăia în absența acestor constrângeri fizice, nici nu l-ar fi interesat faptul că noi plecăm în vacanță. Ar fi avut propriul lui cerc de prieteni, iubita lui, probabil, și s-ar fi dus în vacanțele pe care și le dorea.

Deci, vă rog mult, dacă până acum ați început să înțelegeți cât de mult îl iubim pe Filip, inclusiv Cristina, nu mai puneți această întrebare. Îl luăm acolo unde se poate și îl purtăm în suflet în permanență. Oricum, îmi propun ca de la anul să fac foarte multe lucruri speciale, nu numai pentru Filip, dar și pentru mulți tineri care au dizabilități asemănătoare. Mă voi implica în foarte multe proiecte și veți auzi foarte multe lucruri extraordinare. Asta este ceea ce am avut de spus la final.”, a mai spus Mădălin Ionescu despre Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *