Prima pagină » National » De ce nu mai ies reziștii să protesteze când ROBOR a ajuns la un nivel record?
De ce nu mai ies reziștii să protesteze când ROBOR a ajuns la un nivel record?

De ce nu mai ies reziștii să protesteze când ROBOR a ajuns la un nivel record?

19 iul. 2022, 16:10, 3 ,
în National

Codrin Ștefănescu se arată șocat de faptul că odată cu creșterea ROBOR, niciun rezist care plătește rate mult mai mare nu iese să protesteze. Asta în condiţiile în care în perioada în care Liviu Dragnea conducea PSD, ROBOR a crescut cu 0,2 generând proteste de amploare.

În urmă cu mai mulți ani în România au existat numeroase proteste anti-PSD în special împotriva OUG 13 care clarifica gestionarea resurselor naturale de la Marea Neagră și care impunea mai multe procente din vânzările corporațiilor.

Reziștii nu protestează când ROBOR a ajuns la un nivel record

Codrin Ștefănescu observă faptul că niciun rezist care și-a cumpărat locuință prin programul Prima Casă nu iese să protesteze când ROBOR a ajuns la un nivel record. Asta în condițiile în care, în momentul în care și-au contractat rata, plăteau câteva sute de lei, iar acum sunt nevoiți să scoată din buzunar chiar și 2400 de lei.

Cei de la Guvern, cinici, ştiind toată această analiză pe care o fac, spun în felul următor, poporul ăsta chiar merită, iar stăpânii lor spun să meargă până la capăt pentru că va răbda. I-am scos noi cu luminițe în stradă când a crescu ROBOR de la 1,2 la 1,4, că jos Dragnea, jos Ştefănescu, că a crescut ROBOR cu 0,2. Noi am explicat atunci, am ieșit la tablă şi am spus că e o chestie care va dura două săptămâni, am avut la BNR comisie mixtă. Astăzi este 7,16 ROBOR, este ceva imens, gigant, astăzi ne-a anunţat BNR că maximul istoric de astăzi va fi maximul istoric de peste câteva zile. Vedem vreo luminiță pe stradă? Este cineva care să zică ue Guvernul? Nimic! Înseamnă că merită, iar haștaagii care şi-au luat casă pe programul nostru Prima Casă cu o rată de 530 de lei, iar începând de astăzi vor plăti 2400 de lei media în plus, mă aşteptam la un protest mic. Deci este în regulă. Au anunţat că vor crește preţurile la gaze şi la energie, ok, nu vor protesta. Este în regulă, este foarte în regulă.

APP stă foarte bine în sondaje

În încheiere, Ștefănescu consideră că ultimul sondaj făcut online arată adevărata forță politică a APP. Mai mult, Ciucă și Ciolacu stau foarte prost în sondaje, iar Gabriela Firea ar fi votată din ce în ce mai mult de români:

Pe mine nu m-a încântat sondajul făcut de colegii voștri de la Tricolorul în parteneriat cu Google. Au votat 53.000 de oameni, şi au ieşit nişte rezultate spectaculoase, bănuiam că Ciolacu o să ia 50-60 de voturi, iar Firea de 10 ori mai mult. Bănuiam că Liviu Dragnea este bine văzut de popor ca o speranță, nu bănuiam că Koveși va fi pe locul doi. Bănuiam că Ciucă nu o să ia aproape nimic, cu 70 de voturi l-a bătut Bode. Mesajul către sistem este nu ni-l băgați pe Ciucă pe gât. Alianța Pentru Patrie este bine văzută și s-au văzut procentele reale nu cele făcute pe colţul mesii de bucătărie. a încheiat Codrin Ștefănescu intervenția la BZI LIVE.

Comentarii
  • Fac insolație…

  • pentru ca n-a existat niciodata nici un rezist … toti erau ori slugi platite ori cretini veniti la vreo pomana ceva …. d’aia (nici o diferent fata de pensionarii aia momiti cu un mic si-o punga de psd, ca to radeau desteptii de „rezist”)

  • Pentru ca nici un miting nu a fost spontan, ci bine organizat si remunerat. Rezistii erau scursurile societatii carora le flutura vantul in buzunare si care aveau nevoie de un ban nemuncit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *