Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » De ce nu este bine să faci abdomene în fiecare zi
De ce nu este bine să faci abdomene în fiecare zi

De ce nu este bine să faci abdomene în fiecare zi

21 sept. 2020, 09:48,
BZI.ro, în Sanatate

Fie că este vorba de pierderea grăsimii de pe burtă sau pur și simplu de dorinta de a rămâne în formă, multe persoane fac antrenamente zilnice. Dar dacă nu sunteți un sportiv de top, s-ar putea să nu fie cea mai bună idee pe care ați avut-o vreodată! Leziuni, probleme de spate, incontinență: aflați de ce nu este bine să faci abdomene în fiecare zi!

Insistand, va puteti accidenta

În primul rând, trebuie remarcat faptul că a avea o structură abdominală bună este esențial pentru a asigura un tonus bun al trunchiului.

„Dar cu siguranță nu ar trebui să se facă abdomene în fiecare zi. Doar sportivii obișnuiți, care își cunosc corpul și care sunt antrenați pot lucra astfel”, explica Gilles Mondoloni, medic sportiv din Paris, potrivit Top Sante.

Care este riscul oamenilor obișnuiți?

„Mai întâi, puteți rupe niște tendoane în pelvis, dar, de asemenea, vă puteți bloca spatele și provoca hernie. Mai ales dacă faceți o serie de sesiuni cu greutati, în sala de gimnastică.”

Dar asta nu este tot. Aceste ședințe celebre pot aplica, de asemenea, o presiune excesivă asupra diverselor organe interne, indiferent dacă acestea sunt sau nu digestive:

„Vorbim de prea multă presiune, la femei, asupra organelor precum uterul sau vezica urinară. Pe scurt, abuzul de perineu care poate cauza probleme de incontinență în timp, printre altele”.

De ce nu este bine să faci abdomene în fiecare zi? Dacă te antrenezi prea mult și suferi si de apnee in somn, este posibil să crești și tensiunea arterială. Și, prin urmare, să suferiți, pe termen lung, de probleme cardiovasculare.

Alege exercitii pentru abdomen mai putin intense

Anumite exerciții mai puțin traumatice pot fi practicate regulat pentru a avea abomenul plat. Printre acestea, se numara exercitiul numit scândura, dar și exerciții abdominale hipopresive, în timpul cărora vă veți concentra în principal pe respirație și vă veți contracta diafragma. În plus, simplul fapt de a te plimba în timp ce-ți contractezi abdomenul îți poate permite să ai un abdomen tonifiat.

Dar primul lucru de făcut, spune dr. Mondoloni, este să nu fii supraponderal. În caz contrar, vei construi mușchi pe grăsime și este contraproductiv. Prin urmare, este mai bine să îți întrerupi ședințele de abdomene, sa le limitezi la două sau trei pe săptămână, prin ședințe de rezistență pentru a topi grăsimea. Acest lucru va permite abdomenului să se recupereze mai bine.

În sfârșit, acesta este cel mai bun sfat dintre toți, învață să te asculți:

„Ideea este să lucrezi inteligent și să fii atent la sentimentele tale. Și să iti acorzi timp. Corpul îți va mulțumi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *