Prima pagină » Actualitate » De ce nu a fost testat drugtest șoferul criminal din 2 Mai? Singurul polițist care știa să folosească aparatul era în vacanță

De ce nu a fost testat drugtest șoferul criminal din 2 Mai? Singurul polițist care știa să folosească aparatul era în vacanță

22 aug. 2023, 06:58, 3 ,
în Actualitate

Șoferul criminal din stațiunea 2 Mai nu a fost testat cu aparatul drugtest de către polițiști. Singurul poliţist care știa să folosească acest aparat era în vacanță. Asta în contextul în care stațiunea Vama Veche este cunoscută pentru consumul mare de droguri.

Vlad Pascu s-a urcat drogat la volanul maşinii și a intrat în plin într-un grup de 8 persoane. Din păcate, două persoane au decedat, iar alte câteva sunt în spital.

Șoferul drogat din 2 Mai nu a fost testat cu drugtestul pentru că singurul poliţist era în vacanță

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța se găsesc în total 15 dispozitive drugtest, dintre care unul este amplasat în Mangalia, acesta fiind desemnat pentru utilizarea la Biroul de Poliție Rutieră din zonă. Surse neoficiale indică faptul că polițistul responsabil de Biroul Rutier din Mangalia, care ar fi trebuit să execute testul drugtest asupra lui Vlad Pascu la punctul de trecere Vama Veche, se află în prezent în concediu.

Conform informațiilor disponibile, acesta reprezenta singurul membru al Biroului Rutier Mangalia instruit pentru manevrarea dispozitivului menționat. Prin urmare, din totalul de 15 dispozitive drugtest aflate în cadrul IPJ Constanța, unul dintre ele este alocat Biroului Rutier din Mangalia, însă din motive medicale, acesta nu a putut fi utilizat întrucât polițistul responsabil se află într-o perioadă de concediu medical.

Tânărul în vârstă de 19 ani, vinovat de accidentul petrecut în data de 2 Mai, fusese oprit în trafic cu câteva ore înainte de nefericita întâmplare, în noaptea de 19 august. În interiorul vehiculului său au fost descoperite substanțe interzise, în special pastile și un joint.

Vlad Pascu a fost supus unui test de alcool în expirație, însă nu i s-a administrat testul pentru identificarea drogurilor. Ulterior, în jurul orei 4.30, tânărul a părăsit sediul poliției și s-a deplasat către Vama Veche. Conform declarațiilor ofițerilor de poliție, în zonă acesta a consumat alte substanțe interzise. La ora 5:25, acesta a provocat accidentul tragic de la 2 Mai.

Va fi mușamalizat cazul şoferului drogat din 2 Mai?

Tatăl fetei ucise de Vlad Pascu se teme de faptul că întreg cazul ar putea fi mușamalizat. Acesta a punctat că familia drogatului are o situație bună financiară și foarte multe relații:

” Familia Pascu (n.r. familia șoferului) să-și țină scuzele pentru dumnealor, pentru cine vor dumnealor. Pe mine nu mă interesează, nu mă încălzește cu absolut nimic. Ar fi fost mai bine să se ocupe de creșterea copilului și, da, pot să le dau eu lecții cum se crește un copil dacă ei nu știu, eu știu.

N-am avut de-a face cu justiția. Sper să nu am. Nu se știe ce se poate întâmpla, dar în momentul de față 50-50 nu pot să îmi dau cu părerea. Știu că sunt oameni potenți care pot face aproape tot ce vor (n.r familia șoferului). Eu sper să se înțeleagă cuvintele astea și să nu se lase cei din justiție și ce mi-a mai ajuns mie pe la urechi, poate greșit, poate negreșit, poate pe adevăr. Au relații și cunoștințe până la cele mai înalte nivele din administrație, pe toate domeniile și pe toate spețele. Da, deci e un semn mare de întrebare cu justiția și cu ce pot face cei din familia Pascu pentru copilul lor.”, a declarat tatăl fetei omorâte, la Antena 3 CNN.

Așadar, accidentul mortal din 2 Mai ar fi putut fi evitat dacă poliţistul care știa să folosească aparatul drugtest nu era în vacanță și dacă șoferul drogat din 2 Mai ar fi fost reținut câteva ore.

Comentarii
  • In mod normal ( intr-o tara anormala) nu toti politistii trebuie instruiti pentru utilizarea dispozitivelor din dotare? Ce era computer tomograf si trebuiau studii de specialitate? Politia si sefii ei tot prosti au ramas, chiar si in era aparatelor performante sau a digitalizarii.

  • Cazul este tipic pentru RO : au instruit un singur politist pentru testul anti-drog. Foarte probabil ca i l-au dat pe inventar, si in momentul acela aparatul era incuiat, sub cheie, la sediu.

  • Pe baiatul Senatoarei Sosoaca l-au testat si de alcool si de droguri dupa ce l-au asteptat ore in sir cu masina parcata in fata casei unde era la o petrecere. Vedeti pe fb ca are enisiune la Lazarus imediat dupa ce s-a intamplat asta.
    Iar dedpre drogangiul criminal, sa nu isi faca nimeni iluzii. Nu va pati nimic. Salutare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`