Vârsta, refluxul și apneea de somn sunt adesea responsabile de trezirea în mijlocul nopții, dar se spune că alcoolul are, de asemenea, o influență proastă.
Motivele insomniei variază în funcție de momentul zilei. Dacă aveți probleme cu adormirea noaptea, stresul și anxietatea sunt probabil cauza. Supraexpunerea la lumină albastră de pe ecrane și igiena precară a somnului joacă, de asemenea, un rol important. Principalele tulburări responsabile de insomnie sunt boala de reflux gastroesofagian și apneea de somn.
În primul caz, micro-excitațiile sunt cauzate de o problemă cu respirația, în timp ce în al doilea, acizii stomacului ard esofagul, provocând durere. Un alt factor care nu trebuie subestimat este vârsta. Pe măsură ce îmbătrânim, nevoile noastre scad și somnul nostru este mai ușor, ceea ce poate duce la treziri frecvente. Unele medicamente pot agrava situația.
De ce ne trezim la 3 dimineața? Ce rol joaca alcoolul?
Ar trebui luați în considerare și alți factori, cum ar fi munca in schimburi de noapte sau temperatura ambiantă. Dar dacă te trezești la aceeași oră în fiecare seară, poate că alcoolul este problema. În funcție de metabolism, această substanță poate rămâne în sângele nostru câteva ore. Când este absorbit în cele din urmă, te trezește fix în toiul nopții.
Într-adevăr, alcoolul poate facilita și împiedica somnul. A bea noaptea ne poate ajuta să adormim mai ușor la niveluri destul de adânci în prima parte a nopții. Dar, odată metabolizat, vă veți trezi cu siguranță. Dacă sunteți obișnuiți să consumați o băutură alcoolică în același timp, în fiecare seara și observați insomnie frecventă în mijlocul nopții, încercați să vă schimbați obiceiurile.