Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » De ce ne amortesc si ne furnica picioarele si mainile?
De ce ne amortesc si ne furnica picioarele si mainile?

De ce ne amortesc si ne furnica picioarele si mainile?

01 mai 2021, 14:03,
BZI.ro, în Sanatate

De obicei, aceaste furnicaturi pot apărea după încrucișarea picioarelor sau poziționarea incorectă în timpul somnului. Nimic alarmant, acest lucru se datorează presiunii exercitate asupra vaselor de sânge și a nervilor, de exemplu, în timpul somnului prea profund. O altă cauză posibilă: hiperventilația, adică respirația prea rapidă: atunci când sunteți anxios, respirați prea repede și nivelul de CO2 din sânge este redus. Această scădere modifică echilibrul ionic din sânge și poate provoca furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la asta.

Daca simptomele sunt recurente, persistente, progresive sau sunt asociate cu o pierdere de forță sau echilibru, este necesar sa consultati un medic. Cauzele potențiale sunt foarte numeroase și acest tip de situație necesită consultarea unui medic.

Debutul brusc al acestor simptome, în special dacă este combinat cu alte simptome, cum ar fi, de exemplu, pierderea forței, paralizie sau tulburări de vorbire, poate fi un semn al trombozei cerebrale și necesită consultarea medicului.

Majoritatea cazurilor sunt ușoare, cum ar fi, de exemplu, sindromul tunelului carpian, care este una dintre primele cauze recurente de amorțeală în mâini.

Există multe cauze de amorțeală, unele sunt benigne și altele potențial grave. Medicul de asistență medicală primară (medicul generalist) poate îndruma pacientul la nivel de diagnostic și se poate adresa unui neurolog atunci când este necesar. Dacă aveți circumstanțe care explică amorțeala, cum ar fi o poziție care constrânge un membru mult timp, nu trebuie să vă faceți griji. Atunci când acestea sunt repetitive, persistente și / sau asociate cu alte simptome, este necesar să ne gândim la consultarea unui specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *