Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » De ce miros urat hainele dupa spalare?
De ce miros urat hainele dupa spalare?

De ce miros urat hainele dupa spalare?

20 iun. 2020, 07:00,
în Sanatate

De ce miros urat hainele dupa spalare? Cand spalam rufe in masina de spalat, ne gandim mereu la prospetimea hainelor proaspat spalate. Totusi, sperantele noastre sunt uneori stricate de o haina care miroase urat dupa spalare. Din fericire, acest lucru inseamna rareori ca masina de spalat este distrusa. Iata motivele pentru care rufele miros urat dupa spalare!

Puneti prea mult detergent sau insuficient

Destul de des tindem sa adaugam mai mult detergent decat este nevoie. Intr-adevar, avem tendinta sa credem ca, daca punem mai mult, rufele nu pot mirosi decat bine. Cu toate acestea, detergentii comerciali (detergent pudra si detergent lichid) sunt deja foarte puternici. De asemenea, punand prea mult, nu faci decat sa defectezi masina, iar acest lucru promoveaza proliferarea bacteriilor care provoaca mirosuri. Fie ca utilizati detergent conventional sau concentrat, urmati instructiunile de dozare de pe spatele containerului. Pentru a face acest lucru, luati in considerare atat greutatea, cat si gradul de murdarie al rufelor pentru a avea o doza potrivita.

Loc preferat pentru bacterii

Adesea, bacteriile sunt cele care provoaca mirosuri neplacute. Se agata de fibrele textile si nu se lasa niciodata plecate. Cu toate acestea, masina este un loc perfect pentru ele: caldura, umiditate reziduala, asta le place. De fapt, mucegaiul creste foarte repede in tambur sau in garnitura de cauciuc a masinii. Asa apar mirosurile.

De ce miros urat hainele dupa spalare? Lasati masina inchisa

Inchideti usa imediat ce ati scos rufele? Idee proasta, pentru ca lasa bacteriile sa creasca in masina de spalat. De fapt, cu umiditatea din interior, acest lucru faciliteaza aparitia mucegaiului si a mirosurilor urate. Si atunci cand utilizati masina pentru urmatoarea spalare, rufele miros rau datorita umiditatii si maceratului cauzate de acest obicei prost. In mod ideal, compartimentele masinii trebuie lasate deschise cel putin doua sau trei ore dupa spalare. Acest lucru va permite peretilor masinii de spalat sa se usuce si veti ventila in acest mod masina.

Programul ales

Desigur, un ciclu scurt de spalare sau o spalare la rece este economica si mai ecologica. Cu toate acestea, daca rufele sunt foarte murdare, ar putea parea curate dupa spalare, dar in esenta nu au fost spalate suficient de bine. Drept urmare, germenii nu sunt distrusi complet prin spalare la aceasta temperatura si mirosurile neplacute persista.

De asemenea, un dezinfectant de imbracaminte sau otet alb va elimina mirosurile in timpul spalarii. Puteti adauga, de asemenea, bicarbonat de sodiu in masina pentru a profita de puterea sa de dezodorizare.

De ce miros urat hainele dupa spalare? Lasati rufele ude in masina

Acest obicei face bacteriile fericite. Prin urmare, scoateti hainele imediat dupa terminarea ciclului de spalare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`