Prima pagină » Sanatate » Frumusete » De ce miros gaurile de la cercei?
De ce miros gaurile de la cercei?

De ce miros gaurile de la cercei?

11 mai 2017, 15:58,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:73448;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Ai observat ca in gaurile de la cercei se acumuleaza o depunere maronie? Aceasta are un miros distinct, care este numita de unele persoane branza de ureche. Aceasta este o problema care afecteaza majoritatea femeilor. Cele mai multe persoane au gaurile in urechi din timpul copilariei, ceea ce inseamna ca ingrijirea acestor gauri reprezinta un lucru de care trebuie sa te ocupi pe toata durata vietii. Chiar daca este o problema pe scara larga, nu toate persoanele se simt confortabil sa vorbeasca despre ea.
Depunerile care se formeaza in gaurile de la cercei reprezinta un proces normal al urechilor gaurite. Acestea se acumuleaza din acelasi motiv pentru care se formeaza orice tip de piele moarta – corpul tau trebuie sa inlocuiasca celulele pielii in mod constant, iar unele raman in urma. Ai pielea grasa si porii infundati atunci cand nu iti exfoliezi fata. Acelasi lucru se intampla si in cazul urechilor tale – grasimea de pe scalp si urechi se combina si este putin mai greu de curatat. Aproape orice persoana cu gauri de cercei va intalni aceasta problema la un moment sau altul, insa unele persoane sunt expuse unui risc mai mare.
Daca ai gauri noi care s-au vindecat recent, s-ar putea sa fii supusa unui risc mai mare, deoarece corpul tau ar putea reactiona in continuare la noua rana, producand celule de piele suplimentare.
De asemenea, esti expusa unui risc mai mare si daca ai cercei pe care nu ii scoti niciodata sau daca esti mai in varsta, iar gaurile din urechi incep sa se intinda putin.
Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa iti scoti cerceii si sa iti lasi urechile sa respire putin. Daca ai purtat aceiasi cercei timp de cateva saptamani, probabil ca trebuie sa stea putin la aer, pentru a scapa de mirosurile nedorite. Insa in momentul in care abia ti-ai dat gaurile, nu ar trebui sa iti scoti cerceii pana cand nu se vindeca gaurile. 
Odata ce ai scos cerceii, este momentul sa iti cureti urechile. Incepe cu un sapun delicat si cu o carpa moale. Curata urechile in fata si in spate si exfoliaza pielea moarta. Daca ai urechile iritate, este recomandat sa aplici si un unguent antibacterian. 
sursa: eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *