Prima pagină » Local » De ce Maica Domnului nu iese din cuvântul lui Iisus Hristos? Părintele Calistrat Chifan: „Ea nu și-a permis să-și aroge titlul de mamă dumnezeiască” – VIDEO

De ce Maica Domnului nu iese din cuvântul lui Iisus Hristos? Părintele Calistrat Chifan: „Ea nu și-a permis să-și aroge titlul de mamă dumnezeiască” – VIDEO

12 dec. 2022, 10:34, 13 ,
în Local

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a explicat în emisiunea BZI LIVE de ce Maica Domnului nu iese din cuvântul lui Iisus Hristos. Cum este descrisă Fecioara Maria în Evanghelie?

Maica Domnului sau Fecioara Maria este, potrivit scrierilor din Noul Testament, mama lui Iisus din Nazaret. Potrivit protoevangheliei după Iacob, Fecioara Maria a fost fiica lui Ioachim și Ana. În momentul conceperii lui Iisus Hristos, fapt ce i-a fost revelat de Arhanghelul Gavriil, ea era logodnica lui Iosif din Nazaret. Atât în tradiția creștină, cât și în cea musulmană, a rămas prin minune fecioară în timpul conceperii și nașterii lui Iisus.

De ce Maica Domnului nu iese din cuvântul lui Iisus Hristos? Părintele Calistrat Chifan: „În toată Evanghelia, ea apare în teologia tăcerii, a dragostei și a smereniei”

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, Fecioara Maria, deși era mama lui Dumnezeu, nu ieșea din cuvântul lui Iisus Hristos. Ea nu și-a permis să își aroge titlul de mamă dumnezeiască, nici măcar în momentul în care Fiul său se afla pe cruce. Astfel că, Maica Domnului, în toată Evanghelia, apare în teologia tăcerii, a dragostei și a smereniei. Ea plânge, se tânguie, se înspăimântă, privește cu evlavie și trăiește cu suferință și durere.

„În primul rând, noi nu avem ochii deschiși să îl putem vedea pe Dumnezeu. Aici e o mare taină. Deci Maica Domnului, care este mama lui Dumnezeu, ea nu și-a permis să-și aroge titlul de mamă dumnezeiască. Elisabeta întreabă: „Cum este una ca aceasta să vină la mine maica Domnului meu?” Și ea ce răspunde în smerenie? -„Mi-a făcut mărire Cel puternic. Știu, de acum mă vor ferici toate neamurile.” Atât. Ce era să se ducă acolo, la cruce, și să zică: „Voi știți cine e? Ăsta e Fiul lui Dumnezeu. Nu vă e rușine?”. Maica Domnului, în toată Evanghelia apare în teologia tăcerii, a dragostei și a smereniei. Plânge, se tânguie, se înspăimântă, privește cu evlavie, trăiește cu suferință și durere. Sabie va trece prin inima ta, dar nu iese din cuvântul Fiului său, așa cum am auzit la nunta din Cana Galileii.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, duhovnic la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, pentru BZI LIVE.

părintele calistrat în studioul bzi live

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, Fecioara Maria, deși era mama lui Dumnezeu, nu ieșea din cuvântul lui Iisus Hristos.

Părintele Calistrat Chifan: „Iisus Hristos știe cum să-și respecte mama, știe că pleacă la cer”

Îndrăgitul duhovnic de la Mănăstirea Vlădiceni amintește faptul că Iisus Hristos, care este fiu total desăvârșit în ascultarea de Tatăl, știe cum să-și respecte mama și știe că pleacă la cer.

„Iisus, care este un fiu total desăvârșit în ascultarea de Tatăl, știe cum să-și respecte mama, știe că pleacă la cer. Și ce-i spune lui Ioan Evanghelistul? „Fiule, asta e mama Ta.” I-o înfiază pe Fecioara Maria. Și ce-i spune mamei? „Ăsta e Fiul tău.” Îl înfiază pe apostol Fecioarei. Adică Biserica e numai a apostolilor și apostolii sunt numai ai Bisericii.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Comentarii
  • da de unde știi tu taică? erai acolo?

  • Cetățeanul scolit

    Te ia capul,daca l asculți pe asta,o fi nebun?

  • Nebunule,nu suntem toți că Maria și Elena.

  • Părinte,dar pachete,când dăruiești,sau ne păcălește cu vorbe,

  • Te ia capul pentru ca vorbeste contradictoriu si eronat. Pe el nu il doare capul pentru ca o avea vreun interes sa insire gogosi.

  • Cetateanule scolit, te ia capul pentru ca vorbeste contradictoriu si eronat. Pe el nu il doare capul pentru ca o avea vreun interes sa insire gogosi.

  • ne agasați continuu cu popa ăsta !

  • Liviu bernovski

    Asta vorbește pt babele de la sate,din urmă cu un secol,dar până când insistați ,cu astfel de emisiuni tv?

  • S ar putea ,că acest personaj,să aibă influenta asupra enoriaselor,care votează,ar fi o explicație,de ce este prezent zilnic in mass-media.

  • Persoanele care participă la emisiuni ,sunt plătite,sau nebunul vine pe gratis,in general,in orice exista un interes

  • Am un unchi preot Intr o comună mare,mulți enoriași.Povestea ,la o masa in familie,între rude,că primarul,juristul,și alții din conducerea comunei respective,îi dă ca sarcina,in preajma alegerilor,sa le spună celor care vin la biserica,cu cine ,,trebuie,,să voteze,ca sa,,fie bine,,nu e singura parohie in care se întâmplă.

  • Popa,fiind cunoscut,ca,,făcător de minuni,,de analfabeți,e posibil sa fie folosit,pt că aduna masele,la urne,de asta ni l arata zilnic,că sa fie credibil.

  • Popa,fiind cunoscut,ca,,făcător de minuni,,de analfabeți,e posibil sa fie folosit,pt că aduna masele,la urne,de asta ni l arata zilnic,ca sa fie credibil,pt prosti,da multi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *