Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » De ce mă doare vaccinul antigripal după injecție? Ce spune specialistul
De ce mă doare vaccinul antigripal după injecție? Ce spune specialistul

De ce mă doare vaccinul antigripal după injecție? Ce spune specialistul

23 iul. 2020, 09:30,
în WoW!

Vaccinul antigripal este recomandat tuturor, inclusiv copiilor mai amri de 6 luni. Specialiştii susţin că, administrat în fiecare an, este cea mai eficientă metoda de protecţie împotriva virusurilor gripale.

De ce doare după administrarea vaccinului?

„Vaccinul antigripal este conceput pentru a produce un răspuns imun, astfel încât durerea este un semn că funcţionează. Ca răspuns la administrare, corpul produce inflamaţie şi construieşte imunitate împotriva gripei,” a declarat pentru HuffPost doctorul Nate Favini, preluat de Digi24.

Astfel, durerea de după administrarea vaccinului antigripal semnalează faptul că sistemul imunitar produce anticorpi împotriva virusului cu care tocmai a fost injectat. Dar nu trebuie să te îngrijorezi dacă nu simţi durere după administrare.

Ce înseamnă dacă nu doare după vaccinul antigripal

Dacă nu ai niciun simptom este posibil să ai o tolerantă mai mare faţă de durere sau pur şi simplu ai avut o stare de spirit mai relaxată – un vaccin va durea mai tare dacă muşchii sunt încordaţi în timpul administrării.

De asemenea, disconfortul e determinat şi de modul în care a fost făcut vaccinul. Injectările lente pot cauza mai multă durere, potrivit cercetărilor, care au comparat efectele şi au descoperit că o injecţie mai rapidă reduce disconfortul în cazul anumitor vaccinuri, inlusiv cel antigripal.

Un timp mai lent de injectare presupune că acul să intre pentru o perioadă mai lungă în contact cu pielea şi ţesutul muscular, de unde şi durerea mai acută.

„Deşi depinde de fiecare pacient în parte, în general, ar trebui să ne aşteptăm că durerea la locul injecţiei să fie mai mică pe măsură ce îmbătrânim pentru că sistemele noastre nervoase încep să se uzureze odată cu înaintarea în vârstă,”a subliniat medicul pentru HuffPost.

Ce să faci ca să nu mai doară după administrarea vaccinului

Specialiştii recomanda să fie mişcat braţul după injecţie, pentru că fluxul de sânge şi oxigenul necesar recuperării vor ajunge mai repede în zona cu probleme. Pacienţii pot pune şi o compresă rece pe locul injecţiei, care va reduce umflarea.

Când se face vaccinul antigripal

De obicei, vaccinarea împotriva gripei ar trebui să înceapă în luna octombrie/noiembrie. Organismul produce anticorpii care te protejează împotriva infecţiei cu virus gripal în aproximativ două săptămâni după administrarea vaccinului. De aceea este recomandat ca persoanele să se vaccineze din timp, pentru a fi protejate înainte ca gripă să înceapă să se răspândească în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`