Prima pagină » Sanatate » De ce mă doare spatele jos deasupra fundului: Care sunt cele mai frecvente cauze

De ce mă doare spatele jos deasupra fundului: Care sunt cele mai frecvente cauze

03 dec. 2021, 11:44, 1 ,
în Sanatate

Te doare spatele jos deasupra fundului, dar nu știi de ce? Ei bine, în acest articol îți vom prezenta cele mai frecvente cauze ale durerilor lombare.

Durerile lombare apar, de cele mai multe ori, în urma mișcărilor bruște sau după ce ai ridicat un obiect greu. Factorii care pot declanșa un blocaj muscular la spate sunt sedentarismul, munca la birou sau creșterea în greutate. De asemenea, putem vorbi și de condiții medicale serioase, cum sunt: artrita, bolile de rinichi sau afecțiunile coloanei. Astfel, în rândurile de mai jos, îți vom prezenta cele mai comune cauze ale durerilor de spate, din zona lombară.

Persoană care se confruntă cu dureri de spate

Sedentarismul este principala cauză a durerilor lombare.

Mă doare spatele jos deasupra fundului: De ce?

În zona lombară, pot apărea mai multe tipuri de dureri. Pot fi dureri acute și dureri cronice. Cele acute durează de la câteva zile, până la câteva săptămâni și trec, în general, după ce persoana afectată începe un tratament. Aceste dureri pot persista și câteva luni. În schimb, durerile cronice de spate durează cel puțin 12 săptămâni, chiar și după ce leziunea inițială a fost tratată. În unele cazuri, este necesară intervenția chirurgicală.

Iată care sunt cauzele durerilor de spate, din zona lombară.

Vârsta

Durerea lombară apare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă, au loc diferite schimbări în organism, inclusiv o reducere a conținutului de lichid dintre vertebrele coloanei. Acest lucru este explicat de pierderea rezistenței osoase și a elasticității musculare. Astfel, vertebrele se pot irita mai ușor și apar durerile. Totodată, din cauza pierderii tonusului muscular, spatele este mai predispus la accidentări. De aceea, este necesar să vă întăriți mușchii spatelui, pentru a preveni durerile lombare.

Curburi anormale ale coloanei vertebrale

Cele mai des întâlnite boli ale coloanei sunt: scolioza, lordoza și cifoza. Scolioza este o curbură anormală a coloanei vertebrale, în formă de S. Lordoza este reprezentată de un arc anormal exagerat în partea inferioară a spatelui, iar cifoza este o curbare în zona toracală, fapt ce duce la proiectarea ușoară a gâtului în față. Aceste curburi anormale generează o presiune suplimentară pe coloană, mușchi, tendoane și ligamente, ceea ce duce la dureri.

Leziuni

Durerea din partea de jos a spatelui poate fi cauza unor ligamente suprasolicitate sau rupte. În plus, pot exista și rupturi în tendoane sau mușchi. Aceste leziuni apar ca urmare a practicării sportului sau din cauza unor accidente.

Persoană care se confruntă cu dureri de spate

Durerile lombare apar, de cele mai multe ori, în urma mișcărilor bruște sau după ce ai ridicat un obiect greu.

Probleme degenerative

Pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă, discurile intervertebrale ale acesteia se uzează, fapt ce duce la pierderea capacității de amortizare. Astfel, vertebrele se freacă una de celalaltă și creează dureri puternice. Cele mai întâlnite condiții degenerative sunt: spondiloza, artrita reumatoidă și alte boli inflamatorii la nivelul coloanei vertebrale (spondilita, osteoartrita etc)

Mă doare spatele jos deasupra fundului: Afectarea nervilor și a măduvei spinării

Dacă te doare spatele jos, deasupra fundului, iar durerea iradiază în picior, este posibil să suferi de sciatică. Sunt multe afecțiuni care provoacă compresia nervului spinal, inflamații și leziuni la nivelul nervilor și măduvei spinării. Printre acestea se numără: stenoza coloanei vertebrale (îngustarea coloanei vertebrale), spondilolisteza, hernia de disc, infecții care implică vertebrele, osteoporoza.

De reținut este că există și alte boli, care pot da dureri de spate în zona lombară, dar care nu au legătură cu coloana vertebrală. Acestea sunt: pietre la rinichi, endometrioza, fibromialgia, tumori. Dureri în această zonă pot apărea și la femeile însărcinate.

Așadar, cauzele durerilor lombare sunt diverse. În cazul în care te confrunți cu astfel de dureri, nu ezita să ceri sfatul unui medic.

bărbat la kinetoterapie

Durerile lombare pot fi tratate.

Comentarii
  • Buna am o durere de spate deasupra fundului si nustiu ce ar putea sa fie daca Stie cineva va rog un sfat Multumesc

  • Pentru dureri de coloana cum se folosește blana de iepure cu pielea pe coloana s au cu blana? Cine știe?

  • Pentru dureri de spate blana de iepure cum se pune pe șale cu pielea sau cu blana cine știe?

  • Pentru dureri de coloana cum se folosește blana de iepure cu pielea pe coloana s au cu blana? Cine știe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *