Prima pagină » Sanatate » De ce mă doare capul în fiecare zi? Când devine durerea de cap motiv de îngrijorare?

De ce mă doare capul în fiecare zi? Când devine durerea de cap motiv de îngrijorare?

15 iul. 2024, 10:38,
în Sanatate

Durerile de cap ar trebui să fie trecătoare. Dacă totuși te-ai întrebat de ce mă doare capul în fiecare zi, atunci este timpul să consulți un medic.

De ce mă doare capul în fiecare zi? Majoritatea dintre noi ne-am confruntat măcar o dată cu o durere de cap sau migrenă. Aceasta totuși nu ar trebui să persiste mai mult de câteva ore. Totuși, dacă simptomele durează mai multe zile, atunci este timpul să mergi la un consult.

De ce mă doare capul în fiecare zi

Este important să suni imediat la 112 dacă durerea de cap vine împreună cu alte simptome cum ar fi confuzie, forme de convulsie, febră peste 39 de grade, amorțeli sau leșin.

Cefaleea, sau durerea de cap, poate fi percepută ca o durere ascuțită, o senzație de presiune sau o durere pulsatorie, localizată pe una sau ambele părți ale capului. Poate fi concentrată într-o zonă specifică sau poate începe dintr-un punct și apoi să se extindă la întregul cap. Această durere poate apărea treptat sau brusc și poate dura de la mai puțin de o oră până la câteva zile.

Deși este rar, durerea de cap poate indica o problemă gravă de sănătate, cum ar fi o tumoare cerebrală, un accident vascular cerebral, un anevrism sau un cheag de sânge.

Este important de știut că există peste trei sute de tipuri de dureri de cap. Doar 10% din acestea au o cauză cunoscută. Însă, cele mai multe sunt afecțiuni secundare ce arată o afecțiune mai gravă. De aceea, este foarte important să mergi la un consult imediat ce durerea de cap durează mai mult de o zi.

Tipuri de dureri de cap

Cum am menționat mai sus, există foarte multe tipuri de dureri de cap, de aceea este important să înțelegem ce fel de durere avem pentru a ne putea ajuta să găsim cauza.

Cea mai des întâlnită durere este cefaleea de tensiune. De obicei, cefaleea de tensiune se manifestă ca o durere difuză, de intensitate ușoară până la moderată, care acoperă întreaga suprafață a capului. Adesea, este descrisă ca o senzație de strângere a capului într-o menghină. Este cea mai comună formă de durere de cap, fiind întâlnită la aproximativ 3 din 4 adulți care suferă de cefalee.

Tratamentul pentru cefaleea de tensiune implică menținerea unor obiceiuri sănătoase, utilizarea medicamentelor adecvate și explorarea unor metode alternative de terapie.

Migrena apare mai rar decât cefaleea de tensiune, însă este mult mai severă. Este o durere de cap foarte intensă, pulsatorie, localizată într-o singură zonă a capului. Este adesea însoțită de greață, vărsături și o sensibilitate extremă la lumină și zgomot. Migrenele pot provoca dureri semnificative care pot dura de la câteva ore până la câteva zile. Unele migrene sunt precedate sau însoțite de simptome senzoriale de avertizare (aura), cum ar fi flash-uri de lumină, pete oarbe sau furnicături în braț sau picior.

Fiecare tip de cefalee are particularitățile sale și necesită abordări specifice pentru management și tratament.

De ce mă doare capul în fiecare zi? Există foarte multe cauze pentru care ar putea să persiste o durere de cap. Cel mai important este totuși să cereți ajutorul unui specialist imediat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`