Prima pagină » Actualitate » De ce le era frică ieșenilor, de aceea nu au scăpat! Lucrările din Bucium se reiau odată cu începerea noului an școlar – UPDATE

De ce le era frică ieșenilor, de aceea nu au scăpat! Lucrările din Bucium se reiau odată cu începerea noului an școlar – UPDATE

30 aug. 2024, 02:00, 11 ,
Alexandra MAISNER în Actualitate

Șantierul de pe șoseaua Bucium va fi redeschis odată cu începerea noului an școlar, iar lucrările de pe bulevardul Poitiers vor începe săptămâna viitoare. Zona va fi paralizată

Șoseaua Bucium a devenit un coșmar pentru șoferii care sunt nevoiți să tranziteze zona. Edilul Iașului, Mihai Chirica, planifică reînceperea lucrărilor de la podul Vămășoaia săptămâna viitoare, iar artera va fi în plin șantier odată cu începerea noului an școlar. Mai mult, acesta plănuiește să deschidă și șantierul de pe bulevardul Poitiers.

UPDATE: În aceste momente, pe bulevardul Poitiers se circulă doar pe o singură bandă.

Calvarul de pe șoseaua Bucium va continua și după începerea noului an școlar

Calvarul șoferilor de pe șoseaua Bucium va continua și în luna septembrie 2024. Edilul Mihai Chirica deschide, haotic, toate șantierele din oraș, iar traficul va fi paralizat.

Primăria Municipiului Iași a anunțat, pe data de 19 august 2024, că la podețul Vămășoaia operatorii de utilități (Enel) care dețineau infrastructura în zonă au finalizat relocarea rețelelor, iar proiectul de modernizare a arterei intens circulate a fost deblocat.

„Lucrările la podețul Vămășoaia, de pe șoseaua Bucium, vor fi finalizate în luna septembrie. Operatorii de utilități care dețineau infrastructură în zona respectivă au anunțat municipalitatea că au finalizat relocarea rețelelor, situație care deblochează astfel proiectul de reabilitare și modernizare a șoselei Bucium”, este mesajul publicat de Primăria Iași pe rețelele de socializare.

Între timp, reprezentanții municipalității ieșene s-au răzgândit și, contactați de reporterii BZI cu privire la situația lucrărilor din zonă, au transmis că relocarea utilităților va fi finalizată săptămâna viitoare, iar șantierul va continua pe parcursul noului an școlar.

„La podețul Vămășoaia, de pe șoseaua Bucium, relocarea utilităților va fi finalizată săptămâna viitoare”, a transmis Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iași.

Astfel, în timpul anului școlar, șantierul de pe șoseaua Bucium va continua, iar șoferii vor sta zeci de minute în trafic, bară la bară, din cauză că edilul Mihai Chirica nu a vrut să organizeze lucrările pe perioada verii, când nu sunt atât de multe autoturisme în trafic.

Mihai Chirica a programat lucrările de pe bulevardul Poitiers la începutul noului an școlar

Bulevardul Poitiers este una dintre cele mai problematice și aglomerate artere din Municipiul Iași, care leagă cartierele Bucium și CUG. Aceasta este plină de denivelări și gropi pe tot segmentul de 2,4 kilometri. Promisiunile privind modernizarea bulevardului au fost făcute de ani de zile, însă nici până în anul 2024 aceasta nu a fost reparată.

Deși primarul Mihai Chirica ar fi putut renunța la asfaltarea bulevardului Socola, care era o stradă ce nu necesita intervenții urgente, acesta a ținut, în plină campanie electorală, înainte de alegerile din 9 iunie 2024, să le arate ieșenilor cât este de interesat de problemele orașului. Edilul trebuia ca în vacanța de vară, când traficul este mult mai lejer față de restul anului, să deschidă șantierul de pe bulevardul Poitiers, nu să își bată joc, din nou, de toți ieșenii și să paralizeze zona odată cu începerea noului an școlar.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au transmis, recent, că șantierul de pe bulevardul Poitiers va fi deschis începând de săptămâna viitoare, după primirea avizului de la Poliția Rutieră pentru organizarea circulației.

„Șantierul de pe bulevardul Poitiers va fi deschis săptămâna viitoare. Atunci va fi finalizată organizarea circulației privind organizarea lucrărilor. Avizul e la Poliția Rutieră. Pe perioada școlii, se va circula în regim de lucrări, se va lucra pe segmente pentru a nu întrerupe circulația, iar fiecare tronson de drum va fi semnalizat corespunzător. Vor fi și echipaje de poliție pentru dirijarea circulației în zonă”, au transmis reprezentații Primăriei Iași.

Șantierul de pe șoseaua Bucium va fi redeschis odată cu începerea noului an școlar, iar lucrările de pe bulevardul Poitiers vor începe. Zona va fi paralizată, iar șoferii vor petrece zeci de minute, bară la bară, în traficul infernal.

Comentarii
  • Avem ce meritam dragi ieseni!

  • daca nu se pun chiricalimitatoarele…degeaba 🙂

  • aveti ce ati votat :))))

  • Cea mai mare gresealaa a vietii mele e ca l am pus pe Mihai primar. A distrus tot orasul si s a imbogatit peste masura.

  • pai da, ca muncitorii CONEST SA au avut vacanta ca si elevii si studentii 3 luni. acu se intorc si ei la munca pe santiere.

    • Oricum nu prindea asfaltul la 40 de grade, in octombrie incep sa faca ceva si ziua. Pasajul nu mai trbuie reabilitat.

  • Jurnaliștilor ce cartiere leaga bulevardul Potieres?

  • Bucium si Visani sunt PRAF

    Cea mai mare teapa si-au luat-o astia cu apartamente/case in zona Bucium/Visani/Selgros etc…un apartament au o casa in zona aia valoreaza maxim 30-40 de mii de euro, dar ei platesc si 200.000 ca sa stea 3 ore in trafic =)))))

  • Ar fi logic sa scada pretul imobiliarelor in Bucium. Dar iesenii o tin pe-a lor, ca Bucium e zona de lux.

  • Si nu este de lux ?
    Cat cheltui pe combustibil ca sa ajungi in oras si inapoi ?
    E un lux sa stai unde se agata harta Iasului in cui !

    Mai mare lux este sa stai in Miroslava.Daca ai uitat ceva acasa si trebuie sa te intorci poti sa-ti iei zi de concediu in acea zi, ca ajungi la serviciu la ora inchiderii.

    Satul Iasi si catunele sale de lux !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`