Prima pagină » Lifestyle » De ce încălzirea globală ne va face să ne luăm rămas bun de la bere
De ce încălzirea globală ne va face să ne luăm rămas bun de la bere

De ce încălzirea globală ne va face să ne luăm rămas bun de la bere

04 sept. 2020, 07:38,
în Lifestyle

Oamenii de știință din Statele Unite au declarat că schimbările climatice globale afectează hameiul și alte ingrediente necesare pentru fabricarea berii. Din acest motiv, gustul băuturii se poate schimba.

Poate că unul dintre cele mai neașteptate efecte ale încălzirii globale poate fi o schimbare a gustului berii.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au descoperit recent acest lucru: potrivit cercetărilor lor , gustul berii se schimbă datorită faptului că tocmai ingredientele necesare pentru a face această băutură, inclusiv hameiul, se schimbă.

Biochimiștii din Statele Unite spun că modificările structurale ale plantelor sunt evidente: nopțile mai calde, primăvara devreme, sfârșitul verii și așa mai departe, afectează ciclul de viață al plantelor, le pot reduce randamentul și, de asemenea, pot modifica compoziția chimică.

Oamenii de știință explică faptul că gustul berii depinde de substanțele chimice din orz ( sau alte cereale utilizate) și drojdie care transformă zahărul în alcool. Dar mai ales, hameiul afectează gustul berii.

„ Acizii alfa de hamei conferă amărăciunea pe care o asociem cu multe beri, în timp ce uleiurile esențiale de hamei conferă berii aroma sa. Aceste uleiuri esențiale sunt compuși produși de plante, iar crescătorii cultivă diferite tipuri de hamei de mulți ani pentru a oferi o gamă largă de caracteristici aromatice ”, a spus Universitatea într-un comunicat de presă.

Autorii studiului sugerează că în curând termenul vinificatorilor – terroir, care denotă o combinație de sol și factori climatici care afectează caracteristicile gustative ale unui anumit soi de struguri – va fi relevant pentru industria berii.

Biochimiștii subliniază, de asemenea, importanța modificării ciclurilor circadiene ale plantelor din cauza încălzirii globale. Aceste perioade biologice de activitate ale unui organism viu ( care sunt caracteristice animalelor) determină nivelul substanțelor precum linalol, geraniol și farnesen în conurile de hamei, care afectează gustul și aroma plantelor.

„ Cu alte cuvinte, nopțile mai calde înseamnă că diferența de temperatură dintre zi și noapte se micșorează. Și acest lucru poate determina plantele să aibă un efect de tip jet lag: le va fi mai dificil să-și regleze ciclurile circadiene. Ca rezultat, ceasul lor biologic poate fi mai puțin sensibil la schimbarea condițiilor și poate să nu se sincronizeze cu mediul ”, au spus cercetătorii.

Ingredentiele pentru prepararea berii se vor scumpii simtitor

Oamenii de știință de la Universitatea din California, Irvine, au spus că o scădere a producției de orz ar putea determina o creștere a prețului berii.

Potrivit studiului lor, schimbările climatice ar putea cauza o pierdere de 17% a recoltei de orz. Autorii lucrării au calculat că acest lucru ar putea dubla prețul berii, iar în unele țări chiar mai mult.

Datorită schimbărilor climatice, riscul creșterii prețurilor nu este doar berea, ci și ciocolata, vinul, cafeaua, coniacul și alte produse.

Oamenii de știință din California estimează că prețul pentru o halbă de bere cu o cultură slabă de orz va crește la 1,94 dolari în SUA, la 4,84 dolari în Irlanda, la 4,52 dolari în Italia și la 4,34 dolari în Canada.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *