Prima pagină » Sanatate » De ce îmi curge sânge din nara dreaptă? Când ar trebui să mergi la medic

De ce îmi curge sânge din nara dreaptă? Când ar trebui să mergi la medic

08 aug. 2024, 10:46, 1 ,
în Sanatate

Sângele din nas poate curge din varii motive și în general reprezintă o problemă minoră. În unele cazuri totuși, asta poate fi semnul unor afecțiuni despre care ar trebui să știți. Iată ce trebuie să știți când vă întrebați „de ce îmi curge sânge din nara dreaptă”.

De ce îmi curge sânge din nara dreaptă?

Sângele din nas poate avea mai multe cauze, chiar și apariția unor afecțiuni. E important să cunoști toate situațiile în care acest fenomen ar putea apărea pentru a putea depista la timp dacă este vorba de o problemă mai serioasă.

Posibilele cauze din care apare acest fenomen sunt: factori de mediu (precum un aer foarte uscat ce provoacă automat și uscarea țesutului din interiorul nasului), afecțiunile nazale sau rinitele (inflamarea mucoasei) și răcelile (sângerarea poate apărea în urma strănutului sau a suflării nasului), leziuni și traumatisme suferite la nivelul nasului (provocate de pătrunderea unui corp străin în interiorul său, accidentari sau scobirea puternica a mucoasei nazale), deviația de sept sau alte anomalii ale formei nasului, contactul cu diverse substanțe ce pot provoca iritații (de exemplu produse chimice), prezența unor tumori benigne (de exemplu polipi) sau maligne, expunerea la temperaturi foarte ridicate sau activitatea fizică foarte intensă.

Cum am spus, această situație poate apărea și ca simptom al unei afecțiuni. Aici poate fi vorba de: hipertensiune arterială, afecțiuni care afectează coagularea sângelui sau alte probleme cardiovasculare, administrarea de anticoagulante, insuficiența renală, schimbările hormonale, ca de exemplu cele suferite în timpul sarcinii.

Ce poți să faci în cazul sângerărilor nazale?

Dacă de confrunți cu un episod de sângerare nazală, evită să te întinzi pe spate pentru a nu ajunge sângele în gât. Trebuie să stai într-o poziție verticală, ușor aplecat spre față. Aplică o presiune pe nara care sângerează, până la 15-20 de minute dacă este nevoie. Dacă sângerarea continuă chiar și după cele 20 de minute, atunci este momentul să mergi la urgențe. De asemenea, trebuie să soliciți ajutor medical de urgență și dacă, pe lângă sângerare, te simți rău sau amețit. Alte situații în care ar trebui să primești îngrijiri medicale sunt accidentele sau traumatismele puternice în zona nasului, dar și pierderea de sânge direcționată către gât, nu în exterior, fiind un semn al hipertensiunii.

Poți limita apariția sângerărilor având grijă de nasul tău, evitând mișcările bruște care pot cauza lezarea mucoasei și suflându-ți nasul cu grijă. De asemenea, instalarea unui aparat umidificator în casă este o idee bună pentru a preveni aerul uscat.

Încearcă totodată să eviți interacțiunea cu factori ce ți-ar putea trezi o reacție alergică, dar și cu obiceiurile ce îți pot crește tensiunea arterială, cum ar fi fumatul. E bine de știut că, odată ce ai suferit de o sângerare nazală, acest lucru e predispus de a se repeta. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că, dacă un vas are parte de o leziune, aceasta va continua să se deschidă dacă are factori declanșatori.

Când vă veți mai întreba „de ce îmi curge sânge din nara dreaptă”, trebuie să analizați contextul în care a apărut sângerarea, dar și gravitatea sa. Pentru a elimina orice bănuieli, puteți face un consult la medic.

Comentarii
  • Nu mai trebuie sa te duci la medic, proasto !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Arunca-te de pe bloc sau de pe un pod !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`