Prima pagină » Sanatate » Frumusete » De ce este periculos epilatul inghinal cu ceara. Vezi si in ce boli este contraindicat
De ce este periculos epilatul inghinal cu ceara. Vezi si in ce boli este contraindicat

De ce este periculos epilatul inghinal cu ceara. Vezi si in ce boli este contraindicat

13 mai 2015, 21:37,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:57225;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Sezonul vacantelor a inceput, iar epilarea zonei inghinale este un must daca mergi la plaja. Trebuie sa alegi, insa, cu multa grija metoda prin care scapi de parul pubian, pentru ca vorbim de o zona plina de glande sudoripare, care se inflameaza extrem de usor.

Daca te numeri printre cele care prefera epilatul inghinal cu ceara, trebuie sa stii ca aceasta metoda nu este lipsita de riscuri.

Epilarea inghinala si neplacerile pe care le poate cauza

Rolul parului pubian este de a proteja pielea sensibila si membranele mucoase din regiunea genitala. Epilarea cu ceara indeparteaza, prin smulegere, stratul de protectie. De asemenea, epilatul cu ceara poate sa smulga si bucati foarte mici din stratul cel mai profund, creand un portal prin care bacteriile pot intra in organism. Mai mult, procesul duce la inflamare, prinzand bacteria sub piele. Toate acestea duc la stadiul de infectie a pielii, foliculita (infectia foliculilor de par) si la fire crescute sub piele.

Cand este bine sa eviti epilatul inghinal cu ceara
De fiecare data cand compromitem integritatea pielii, crestem riscul aparitiei infectiilor. Medicii specialisti recomanda persoanelor care sufera de diabet, boli cronice ale rinichilor sau boli ale ficatului, afectiuni dermatologice, precum eczema sau psorizis, sau au un sistem imunitar slabit sa evite epilatul inghinal cu ceara, mai ales epilatul total.

Atentie la epilarea inghinala totala! Implica multe riscuri

Sfaturi pentru a evita pericolele epilatului inghinal cu ceara
1. Alegeti cu maxima atentia cabinetul cosmetic
Inainte sa faceti o programare, treceti pe la salon pentru a vedea cat de curat este locul sau intrebati o prietena ce salon va recomanda si in care are incredere. Fiti siguri ca esteticiana sau cosmeticiana aleasa are atestat si a urmat cursuri privind epilarea braziliana cu ceara.

2. Cereti informatii despre ceara
Ceara solida este cea mai buna. Este mai blanda si adera la par, nu la piele. Ceara rapida, care este catifelata si lipicioasa, se aplica cu un aplicator gen rola, iar pe langa faptul ca este rapida si usor de aplicat, este si mai putin dureroasa si are mai putine sanse de a smulge si stratul de piele.

3. Atentie la igiena
Inainte de a incepe procesul propriu-zis, cosmeticiana ar trebui sa se spele bine pe maini si sa aplice un dezinfectant. Dubla inmuiere in ceara este interzisa, deoarece introduce bacteriile in vasul cu ceara. Persoana care epileaza trebuie sa aiba spatule noi, disponibile pentru fiecare aplicare pe piele.

Pentru prevenirea arsurilor, trebuie sa verifice temperatura pe interiorul incheieturii, inainte de a aplica ceara pe piele. Daca nu ati observat la cosmeticiana voastra acesti pasi, luati atitudine.

4. Preveniti iritatia
Pentru cateva zile dupa epilarea inghinala totala, aplicati o crema cu antibiotic ce se elibereaza fara reteta, din orice farmacie, precum si o crema anti-inflamatorie cu 1% hidrocortizon pe zona delicata si proaspat epilata. Va preveni iritatiile si va va ajuta sa tineti la distanta posibilele infectii.

5. Cunoasteti semnele infectiei
Verificati-va cu o oglinda de mana, vedeti daca exista fire de par crescute sub piele, iritatii, rani deschise sau taieturi. Consultati urgent un medic, daca se instaleaza roseata sau umflarea zonei epilate, senzatia de mancarime sau usturime, cojirea pielii sau febra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 august 2024
13 august 2024