Prima pagină » Informații utile » De ce este periculoasă acupunctura? Află cât de sigură este, de fapt, medicina alternativă!

De ce este periculoasă acupunctura? Află cât de sigură este, de fapt, medicina alternativă!

10 apr. 2025, 09:05,
Redacția BZI în Informații utile

Persoanele care preferă medicina alternativă se pot întreba de ce este periculoasă acupunctura. Aceasta fiind o formă de medicină tradițională chineză care implică înserarea de ace subțiri în anumite puncte ale corpului. Puncte care sunt considerate a fi situate pe canale energetice numite meridiane.

Acupunctura este o metodă de tratament originară din Asia. Chiar și acum 2000 de ani, vindecătorii chinezi credeau că orice boală este rezultatul unei încălcări a fluxurilor de energie din interiorul unei persoane și au încercat să o corecteze cu ajutorul unor ace subțiri instalate în anumite puncte.

De ce este periculoasă acupunctura

Acupunctura este considerată un tratament sigur în mâinile practicienilor competenți. Efectele secundare sunt rare și trecătoare. Au fost raportate cazui de puncție pulmonară (pneumotorax), sângerare și inflamație a pielii după înțepături cu ace și transmitere a inflamației hepatice infecțioase.

Acesta din urmă este legat de igiena deficitară din partea unui acupuncturist și de locul în care merge pacientul. De asemenea, pacienții pot prezenta alergii la unele tipuri de ac, cum ar fi cele din plumb sau nichel.

Din fericire, toate acestea pot fi evitate prin folosirea corectă a acelor și a materialelor adecvate și prin respectarea regulilor și normelor pentru terapiile cu acupunctură. Este important ca terapeutul să evalueze în prealabil starea generală de sănătate a pacientului și să determine tratamentul cel mai potrivit pentru el înainte de a realiza orice proceduri medicale.

Cu o istorie de 3.000-4.000 de ani, acupunctură este unul dintre cele mai vechi principii de tratament din lume. Acupunctură tradițională chineză este influențată de filozofia taoistă.

Aceasta a devenit cunoscută în Europa prin intermediul marinarilor și al călătorilor în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Metodă a trezit un interes deosebit în Franța, ea a fost predată la mai multe universități în secolul al XIX-lea. Mai târziu, interesul occidental pentru acupunctură a crescut în valuri.

Interesul pentru acupunctură face, de asemenea, parte din istoria recentă a Chinei. Când Mao a venit la putere în 1949, China s-a confruntat cu provocări majore, inclusiv în ceea ce privește proiectarea sistemului de sănătate.

Cu 40.000 de medici și o populație de peste 600 de milioane, Mao a ales să investească în sistemul de sănătate care există deja în mediul rural. Așa-numiților medici desculți li s-a oferit un manual și un scurt curs medical, pentru a putea trimite mai departe acei pacienți care aveau nevoie de tratament medical modern.

Ce beneficii oferă acupunctura

Acupunctura este recunoscută pentru abordarea durerii și poate fi eficientă în reducerea durerilor cronice, durerilor de spate, durerilor de cap și altor tipuri de durere. Prin stimularea anumitor puncte de acupunctură, se poate elibera endorfine, substanțe chimice naturale ale corpului care au efect analgezic.

Prodedura poate ajuta la reducerea nivelului de stres, anxietate și tensiune emoțională. Prin stimularea punctelor de acupunctură se poate promova relaxarea profundă și se poate echilibra sistemul nervos.

Terapia poate sprijini funcționarea optimă a sistemului imunitar prin reglarea răspunsului imun al organismului. Prin echilibrarea energiei qi și stimularea punctelor de acupunctură, se poate consolida imunitatea și se poate promova sănătatea generală.

Acupunctura poate stimula circulația sanguină în zonele afectate, ajutând la furnizarea de oxigen și nutrienți către țesuturi și la eliminarea substanțelor deșeurilor. Acest lucru poate contribui la vindecarea rănilor, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății generale.

Această metodă poate fi benefică în tratarea tulburărilor de somn și a insomiei. Prin stimularea pucntelor de acupunctură, poate ajuta la rexalarea profundă și la inducerea somnului.

Fiecare persoană poate avea o experiență individuală cu acupunctura și rezultatele pot varia. Înainte de a începe un astfel de tratament, multe persoane se întreabă de ce este acupunctura periculoasă și care pot fi efectele adverse.

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Mesajul lui chef Richard Abou Zaki, după finala sezonului 15 Chefi la cuțite. Cei doi concurenți ai lui au pierdut premiul
Playtech.ro
Distanța între două clădiri pe același teren. Calcul exact pentru a nu avea probleme cu legea
observatornews.ro
O ţară vecină cu România vinde case la 3.500 de euro pe internet. Mii de oameni s-au mutat deja aici
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Omenirea, în pericol din cauza vremii. Urmează ani critici
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Cu ce să stropești roșiile dacă plouă mult în iunie. Soluțiile pe care le foloseau bunicii pentru a salva recolta
Dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
RomaniaTV
Câştigător Chefi la cuţite 2025. Decizia care a schimbat totul în finală. Cum s-a câştigat premiul de 30.000 de euro!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
E groasă! Ministrul Finanţelor anunţă că nu sunt bani de plata pensiilor şi salariilor
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`