Prima pagină » Stiri si curiozitati » De ce este important să folosim cremă de corp? Prevină apariția îmbătrânirii premature a pielii

De ce este important să folosim cremă de corp? Prevină apariția îmbătrânirii premature a pielii

11 apr. 2023, 12:37,
în Stiri si curiozitati

Tot mai multe femei consideră că nu folosirea de cremă de corp nu este atât de importantă. Corpul nostru are nevoie de la fel de multă grijă și atenție ca și fața noastră. O cremă concepută special pentru corp hidratează și hrănește pielea, făcând-o mai moale și mai mătăsoasă. Îngrijirea adecvată necesită utilizarea corectă a produselor cosmetice și, mai ales, folosirea cremelor adaptate la caracteristicile individuale ale pielii.

Aproape toate femeile încorporează în rutina zilnică de îngrijire etape de curățare, tonifiere, hidratare și hrănire a feței și a gâtului. Cu toate acestea, multe femei uită sau nu se gândesc la faptul că și alte părți ale corpului au nevoie de hrănire și hidratare regulată, iar acordându-le zilnic atenția pe care o merită pot preveni apariția îmbătrânirii premature a pielii. Folosirea unei creme de corp contribuie la prevenirea lăsării pielii, a celulitei și a vergeturilor neatractive de pe piept, coapse și stomac.

De ce femeile nu folosesc cremă de corp? Cum să alegi produsul cosmetic potrivit?

Corpul nostru este ascuns, în cea mai mare parte a vieții, sub mai multe straturi de haine, care nu sunt întotdeauna de o compoziție naturală și cu o textură plăcută. Multe femei neglijează aplicarea unei creme de corp deoarece tocmai din cauza faptului că acesta este ascuns. Ca urmare, pielea noastră suferă de o fricțiune excesivă, porii nu respiră și se murdăresc ușor de transpirație și de secreția de sebum, care nu lasă să intre suficient aer.

În plus, putem menționa efectele negative ale apei clorurate aspre de la robinet, ale obiceiurilor proaste, ale fenomenelor atmosferice și ale dezastrelor ecologice. Din toate aceste motive, este necesar să ne îngrijim bine și regulat întregul corp, adică să ne hrănim, să ne hidratăm, să ne întărim și să ne protejăm împotriva efectelor negative ale mediului.

Alegerea produsului de îngrijire corporală potrivit nu este atât de ușoară pe cât ar putea părea la prima vedere. Nevoile pielii variază de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că o cremă pe bază de ulei, special formulată pentru pielea uscată și foto-îmbătrânită, nu va funcționa în cazul celor cu pielea grasă, care suferă de activitate excesivă a sebumului și de inflamații. Pe lângă caracteristicile epidermei, este important să înveți cum să alegi produsele de îngrijire în funcție de ingredientele care le compun.

De ce să ții cont atunci când vrei să achiziționezi o cremă pentru îngrijire

Nu este indicat să cumpărați spontan crema de îngrijire corporală. Înainte de a o cumpăra, uitați-vă pe etichetă și asigurați-vă că ingredientele prezentate de producător sunt eficiente și sigure. Un produs cosmetic bun începe cu o listă de ingrediente, cum ar fi hidratante, uleiuri naturale, vitamine, antioxidanți, extracte de plante valoroase, extracte, colagen și elastină, indicând că acestea sunt prezente în concentrații mai mari.

Dacă compoziția începe cu un clasament de termeni chimici de neînțeles, iar ingredientele naturale se află la mijlocul sau la sfârșitul listei, nu este de dorit să achiziționați produsul. Atunci când cumpărați produse cosmetice, trebuie să acordați atenție și termenului de valabilitate al acestora, mai ales dacă prețul este suspect de redus.

O cremă de corp cu un conținut ridicat de ingrediente organice nu rezistă mult timp – nu mai mult de 6-12 luni, spre deosebire de cele cu mulți conservanți chimici în compoziția lor. Este mai bine să cumpărați cremă de corp în magazinele specializate și în magazinele online cu serviciu de livrare, precum și în farmacii. Această regulă vă va proteja de posibila achiziție de produse contrafăcute sau de calitate scăzută, care nu au fost depozitate în condiții adecvate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 decembrie 2024
28 decembrie 2024