Prima pagină » WoW! » Sfaturi pentru casa si gradina » De ce este bine să pui o linguriţă de bicarbonat de sodiu la geamuri
De ce este bine să pui o linguriţă de bicarbonat de sodiu la geamuri

De ce este bine să pui o linguriţă de bicarbonat de sodiu la geamuri

25 mai 2020, 16:03,
în WoW!

Un simplu truc te poate ajuta să scapi de insectele sâcâitoare care îţi intră în casă. Ai nevoie de un ingredient accesibil şi la îndemâna oricui: bicarbonat de sodiu.

Atunci când ajung să intre în locuinţe, furnicile devin o adevărată pacoste şi cu greu mai poţi scăpa de ele. Poţi rezolva însă aceasta neplăcere folosind bicarbonat de sodiu.

Tot ce trebuie să faci este să presari câte o lingură de bicarbonat de sodiu la geamuri şi la pragurile uşilor de la intrarea în casă. Aşteaptă câteva ore şi vei vedea ca furnicile nu îşi vor mai face drum prin acele locuri.

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu neutralizează acizii și elimină mirosul neplăcut de transpirație. Acesta poate înlocui deodorantul. Preparați o pastă din bicarbonat de sodiu și puțină apă și aplicați-o în zona axilelor.

Dacă aveți probleme cu mătreața, masați-vă puțin scalpul cu bicarbonat de sodiu. Spălați-vă apoi părul ca de obicei. Repetați acest tratament de șase ori. Dacă adăugați bicarbonat de sodiu în șamponul pe care îl folosiți, veți avea un păr mai mătăsos, care nu se va mai încurca.

Cu ajutorul acestui produs puteți prepara și o mască facială regenerantă. Umeziți-vă tenul și aplicați un strat subțire de bicarbonat de sodiu. Lăsați-l să acționeze câteva minute. Spălați-vă cu multă apă. Aveți grijă ca acesta să nu vă pătrundă în ochi.

Acest produs împrospătează mirosul pernelor (presărați puțin pe suprafața acestora, apoi aspirați-le sau scuturați-le), al pantofilor, al prosoapelor de bucătărie și al hainelor (înmuiați-le într-o soluție obținută din 2 cești de apă caldă și 2 linguri de bicarbonat) și îndepărtează mirosul din mașina de spălat vase (turnați o jumătate de ceașcă în această).

Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile din coșurile de gunoi și schimbă mirosul neplăcut din dulapuri (procedați la fel ca în bucătărie), mașini (presărați-l pe huselor scaunelor și aspirați după 15 minute), litiere (presărați produsul pe fundul acestora) și culcușul animalelor (procedați ca și în cazul pernelor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *