Pomelo, un fruct exotic preferat de români. Mai dulceag decât grapefruitul, pomelo, acest fruct exotic foarte popular la noi în țară, este originar din Asia și are nenumărate proprietăți curative.
Mai înainte de toate însă, este delicios la gust. Poate fi consumat pe post de gustare, dimineața, dar și sub formă de suc, adăugat în ceai, salate și marinate, pentru aroma să acrișoară. Pomelo are 0% grăsimi și doar 36 de calorii pe sută de grame, ceea ce îl plasează în topul alimentelor bune pentru slăbit.
Interesant este că în anii 30’ dieta cu pomelor era populară printre vedetele de la Hollywood, datorită unei enzime din componența sa care topește grăsimile. Pomelo, ca și grapefruitul, este bogat în fibre, asigurând 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar că ajută la buna funcționare a colonului, dar oferă și o senzație de sațietate.
Pomelo, un fruct exotic preferat de români
Citricele sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo nu face excepție. Printre altele, vitamina C luptă cu infecțiile și previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important și pentru inimă, fiindcă reglează cu succes tensiunea arteriale și curăță vasele de sânge de grăsime. La toate acestea se adaugă puterea de a lupta cu cancerul, coaja unui pomelor fiind plină de bioflavonoizi. Aceste substanțe reduc riscul de cancer pancreatic, intenstinal și de sân.
Ca fapt divers, fructul ajută în caz de mahmureală, cred filipinezii, iar chinezii îl folosesc pentru a trata tusea, răul de mișcare și indigestia.