Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » De ce e bine să păstrezi cojile de ouă după Paște! Iată câteva idei
De ce e bine să păstrezi cojile de ouă după Paște! Iată câteva idei

De ce e bine să păstrezi cojile de ouă după Paște! Iată câteva idei

14 apr. 2020, 14:11,
în WoW!

Coaja de ou este una dintre cele mai bune surse de calciu și magneziu, pe care organismul le va asimila integral. Încearcă să păstrezi cojile de ouă după Paște, lasă-le să se usuce bine și pisează-le la blender până se transformă într-o pudră fină.

Pudra din coji de ouă poate avea numeroase întrebuințări. O poți adăuga în hrana animalelor de casă, o poți adăuga în compostul pentru legume sau chiar în piureul cu miere și fructe pe care îl dai copilului tău. Iată de ce e bine să păstrezi cojile de ouă, dar numai dacă sunt curate sau au fost vopsite cu ingrediente naturale.

Utilizări inedite pentru pudra din coji de ouă

Spală cojile bine de orice urmă de albuș, lasă-le să se usuce și mărunțește-le foarte fin până ajung o pudră fină. Un vârf de cuțit din această pudră poate fi adăugată în cafea cu puțin zahăr, când fierbe. Cafeaua devine mai puțin amară, mai gustoasă și tu beneficiezi de un plus de calciu natural, care este ușor absorbit de organism.

Amestecă pudra cu puțin oțet

Folosește o jumătate de linguriță de pudră din coji de ouă și o cantitate mică de oțet, doar atât cât să obții o pastă de consistența pastei de dinți. Masează cu această pastă petele pigmentare de pe față. Dacă repeți acest tratament cel puțin 25 – 30 de zile, vei vedea că petele încep să se decoloreze.

E bine să păstrezi cojile de ouă pentru legume

Uneori, se întâmplă ca florile roșiilor să se ofilească și să cadă înainte de a fi polenizate. Se pare că această problemă provine de la o deficiență de minerale, în special de calciu și fosfor. Adună cât mai multe coji de ouă curate, spală-le și apoi presară-le la rădăcina roșiilor. Sapă ușor pământul să îngropi cojile în sol. Acestea se vor dizolva treptat și vor elibera calciul atât de necesar legumelor tale.

Cojile de ouă pot ascuți lamele blender-ului

Adună cojile de la mai multe ouă, curăță-le bine și pune-le într-o pungă la frigider. După ce au înghețat, pune-le în blender și adaugă puțină apă. Pornește blender-ul și cojile vor ascuți lamele care se tocesc ușor după câțiva ani de folosință.

Pudra din coji de ouă, excelentă pentru animalele de casă

Când sunt bolnave, animalele de casă au adesea și probleme cu stomacul și fac diaree pe stres. Poți folosi puțină pudră fină din coji de ouă pe care să o adaugi în hrana lor preferată. Calciul și celelalte microelemente din coaja de ou ajută în caz de diaree.

Suc de lămâie și coji de ouă

Pregătește un amestec din suc proaspăt de lămâie și coji de ouă, bine spălate și mărunțite. Pune aproximativ o lingură de suc de lămâie la coaja unui ou. Lasă amestecul să se macereze timp de două zile și adaugă apoi câteva lingurițe în sucurile de fructe proaspete sau în cerealele pe care le mănânci dimineața.

Adaugă pudra fină din coji de ouă la înghețată

Dacă ai nevoie de mai mult calciu și vrei să îl iei dintr-o sursă cât mai plăcută, pregătește înghețată de casă în care poți să adaugi câteva linguri cu vârf de pudră fină din cojile de ouă. Aceasta ajută înghețata să aibă o textură mai bogată, iar tu vei absorbi mai mult calciu natural din cojile de ouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`