Prima pagină » Culinar » De ce e bine să mănânci banane de trei ori pe zi
De ce e bine să mănânci banane de trei ori pe zi

De ce e bine să mănânci banane de trei ori pe zi

19 feb. 2020, 10:01,
în Culinar

Bananele sun foarte bogate în nutrienţi care le fac să fie extrem de sănătoase pentru întregul tău organism, asta pe lângă faptul că sunt delicioase. Consumând trei banane pe zi vă puteţi îmbunătăţi substanţial sistemul cardiovascular şi să reduceţi riscul de atac cerebral sau infarct.

Oameni de ştiinţă britanici şi italieni au demonstrat că o banană consumată la fiecare masă, oferă organismului tău necesarul de potasiu şi reduce riscul formării chegurilor de sânge în creier cu până la 21%.

În revista Colegiului American de Cardiologie a fost publicat în 2011 un raport care a arătat că numeroase cazuri de atac cerebral ar fi putut fi evitate dacă pacienţii ar fi consumat alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, peste, spanac sau linte.

O doză zilnică de 1600 mg de potasiu poate să reducă semnificativ riscul de infarct sau atac cerebral. Metoda cea mai simplă şi mai delicioasă de a asigura acest necesar zilnic este consumul a trei banane pe zi. Fiecare banană conţine 500 mg de potasiu şi stimulează funcţionarea creierului şi a nervilor.

Nutrienţii din banane şi beneficiile pe care le aduc

Pe lângă nivelul ridicat de potasiu, banaele sunt bogate şi în vitaminele B6, C, mangan, biotin şi fibre care ajuta la digestie. O banană de mărime mediecontine 108 calorii şi cantităţi infime de colesterol, grăsimi şi sodiu iar asta le face să fie o gustare perfectă pentru cei care sunt la dietă. Sunt recomandate şi atleţilor deoarece sunt un bun energizant. Conform unor studii, consumul a 3 banane pe zi oferă energia pentru 90 de minute de muncă fizică.

Alte beneficii ale consumului a 3 banane pe zi

Bananele nu sunt bune doar pentru inima ci aduc şi alte beneficii, cum ar fi:

  • Reduc depresia. Ştiaţi că bananele va ajuta să vă luptaţi cu depresia? Sunt bogate în triptofan, un tip de proteina pe care organismul o transformă în serotonina care duce la relaxarea corpului şi induce o stare de bine.
  • Reglează tensiunea arterială. Aşa cum am menţionat mai sus, o banan de mărime medie conţine 500 mg de potasiu care este esenţial pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Bananele, datorită nivelului lor ridicat de potasiu ajuta la reglarea funcţiilor inimii şi echilibrul fluidelor din organism.
  • Împotriva constipaţiei. Bananele sunt bogate în fibre (3 gr într-o banană de mărime medie) şi asta le face să fie un remediu excelent pentru constipaţie. În loc să apelaţi la laxative, mai bine consumaţi în fiecare zi banane şi aceste vă vor asigura un tranzit intestinal regulat.
  • Tratează mahmureală. Te-ai trezit cu o mahmureală şi simţi că îţi stă capul să explodeze? Încearcă un mix de banane cu miere şi te vei simţi mai bine imediat. Banana calmează iritaţiile stomacului iar mierea va readuce echlibrul zahărului din sânge.

De ce e bine să mănânci banane de trei ori pe zi

  • Creşte masa osoasă. Conform cu numeroase cercetări, potasiul din banane contribuie substanţial la sănătatea oaselor întărindu-le.
  • Anti – stres. Acelaşi potasiu conţinut în delicioasele banane, regularizează bătăile inimii şi astfel combate stresul. Când vă simţiţi stresat creşte procesul metabolic şi scade nivelul de potasiu ceea ce înseamnă că potasiul ne poate ajuta să restabilim acest echilibru şi să ne simţim din nou relaxaţi.
  • Anti- fumat. Bananele sunt bogate în vitamina B12 şi B6 pe lângă potasiu şi magneziu şi împreună ajuta organismul să se refacă după retragerea nicotinei.
  • Sindromul pre-menstrual. Vitamina B6 conţinută în banane reglează nivelul glucozei din sânge şi aduce o stare de bine. Aceasta este o informaţie foarte utilă dacă treceţi prin stări diferite în perioada pre- menstruala.
  • Anemia. Bananele sunt recomandarea principală în cazurile de anemie (afecţiunea în care organismul nu are suficiente celule roşii pentru a transporta oxigenul către ţesuturi). După cum ştim, bananele conţin o cantitate importantă de fier şi pot mări producţia de hemoglobină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`