Prima pagină » Culinar » De ce e bine să bei cafea cu suc de lămâie
De ce e bine să bei cafea cu suc de lămâie

De ce e bine să bei cafea cu suc de lămâie

09 mart. 2020, 09:54,
BZI.ro, în Culinar

Pe lângă faptul că ne oferă energie şi ne binedispune, cafeaua este şi un veritabil medicament. Intens studiată la nivel internaţional, cafeaua s-a dovedit a fi o licoare cu beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine, în general. Studiile au arătat că acizii conţinuţi în ea influenţează sistemul imunitar, echilibrându-l. Există multe metode inedite prin care putem beneficia de proprietăţile terapeutice ale cafelei. Una dintre acestea constă în adăugarea sucului de lămâie la preparare.

Cafea cu lămâie pentru gripă

În caz de frisoane puternice, rezultate bune dă următoarea reţetă: se macină cafea boabe naturală cât mai fin, se iau 4 linguriţe şi se fierb cu 1 cană (250 ml.) de apă. Se adaugă sucul proaspăt stors de la 1 lămâie şi 4 linguri de rom. Se bea într-o singură repriză.

Cafea cu lămâie şi miere

La o ceaşcă de cafea călduţă se pun 2 linguriţe suc de lămâie. Opţional, se poate îndulci cu 1 linguriţă miere de albine. Această combinaţie are următoarele beneficii:

  • Combate radicalii liberi
  • Alungă oboseala şi îmbunătăţeşte randamentul intelectual şi fizic
  • Combate depresiile uşoare
  • Stimulează metabolismul şi creşte rezistenţa la efort
  • Arderea grăsimilor şi transformarea lor în energie se petrec mai rapid
  • Pune în mişcare tubul digestiva, având efectul unui laxativ uşor.

Doza zilnică recomandată: maximum 3 ceşti pe zi.

Cafeaua cu lămâie are beneficii asupra sănătăţii

Într-o ceaşcă se adaugă 2 linguriţe de cafea, 1 feliuţă de lămâie şi un vârf de cuţit de scorţişoară praf. Separat, se dau în clocot 200 ml. apă, apoi se toarnă peste amestecul realizat. Se lasă 5 minute să se ‘’liniştească’’, apoi se serveşte.

Stimulează circulaţia sângelui

  • Previne răcelile
  • Măreşte tonusul fizic şi psihic
  • Ajută procesul de ardere a grăsimilor
  • Este un foarte bun tonic pentru digestie
  • Alungă stresul.

Cafea verde cu lămâie şi ghimbir

Se iau 2-3 linguriţe de cafea verde proaspăt măcinată şi se pun într-o cană de apă (200ml). Se adaugă şi un vârf de linguriţă de ghimbir. Se lasă să fiarbă, după care recipientul se îndepărtează de pe aragaz. Se lasă câteva secunde, apoi se pune licoarea din nou pe foc şi se mai aduce încă o dată la temperatura de fierbere. Se opreşte focul şi se acoperă recipientul pentru 1-2 minute. La final, se adaugă 2 linguriţe cu suc de lămâie.

Detoxifică – ajută la eliminarea a până 23 tipuri toxine din organim Întăreşte imunitatea Îmbunătăţeşte starea pielii Favorizează topirea maselor de grăsime de pe abdomen şi de pe picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *