Prima pagină » Stiri si curiozitati » De ce curge apa din aerul condiționat? Ce defecțiuni provoacă această problemă

De ce curge apa din aerul condiționat? Ce defecțiuni provoacă această problemă

22 feb. 2023, 12:34,
în Stiri si curiozitati

Tot mai multe persoane se întreabă de ce curge apa din aerul condiționat. Dacă la funcționarea sistemului de răcire, proprietarul se confruntă cu problema scurgerii apei din unitatea interioară a aparatului de aer condiționat trebuie să apeleze imediat după ajutor. Defecțiunile se datorează utilizării necorespunzătoare și din cauza pieselor rupte sau înfundate.

Primul motiv care provoacă această problemă este o exploatare greșită a aparatului de aer condiționat electric. În pachet este inclusă o instrucțiune detaliată a producătorului produsului tehnic. Dacă urmați această instrucțiune, nu vor apărea probleme de funcționare a aparatului de aer condiționat. Nerespectarea intervalului de temperatură recomandat de producător este o eroare. În timpul verii, diferența de temperatură este de 5-6 grade.

De ce curge apa din aerul condiționat? Principalele cauze

Dacă este aerul condiționat este instalat pentru încălzire, se setează o temperatură de încălzire de +30 grade sau mai mult pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă există o abatere, rezultatul final este că tehnica eșuează și începe să producă cantități excesive de condens.

A doua cauză este o țeavă de drenaj înfundată. În furtun se acumulează resturi, praf și insecte, ceea ce face ca apa să se scurgă în încăpere. În partea de jos a aparatului există o tavă de picurare în care se scurge condensul. Din tava de picurare, lichidul se scurge printr-o țeavă de scurgere în exterior sau în sistemul de canalizare. Dacă aceasta este blocată, condensul nu se scurge, ci se acumulează în tavă, iar apa din aparatul de aer condiționat se scurge în apartament.

Al treilea motiv este reprezentat de erorile de instalare. Dacă, de exemplu, unitatea nu este instalată la nivel, tava este, de asemenea, înclinată. Chiar dacă înclinația este minimă, apa care curge în furtunul de scurgere prin gravitație începe să se scurgă pe lângă tavă sau, din cauza înclinației, se scurge din unitatea interioară pe podeaua încăperii sau pe perete.

Erori de instalare. Motive care provoacă scurgerea

Printre erorile de instalare se numără faptul că lipsește izolația termică a conductelor de freon, apare îndoituri în țevi, lungimea este incorectă, unghiul de înclinare al conductei de drenaj este greșit. De asemenea, unitatea interioară nu este nivelată. Cantitatea sau tipul de freon nu este adecvat pentru modelul selectat.

Al patrulea motiv este o scurgere de freon. CFC, compuși de hidrocarburi fluorurate, sunt utilizați ca agenți frigorifici. Freonul absoarbe căldură atunci când se evaporă și o eliberează atunci când se condensează, iar condensul se scurge deja prin sistemul de drenaj. Dacă există scurgeri de freon sau dacă există un deficit de agent frigorific, evaporatorul unității interioare îngheață și apa se scurge din unitatea de aer condiționat.

Printre motivele care provoacă o scurgere de apă din instalație se numără faptul că părțile metalice ale unității se încrustează cu gheață. Iar aparatul de aer condiționat începe să „tragă” bucăți de gheață în timpul funcționării, apa picurând în apartament în stropi.

Tot mai multe persoane se întreabă de ce curge apa din aerul condiționat? Dacă din unitatea interioară a unui aparat de aer condiționat nou picură apă, aceasta este o consecință a unei instalări necorespunzătoare. În acest caz, singurul sfat este să nu apelați la neprofesioniști pentru a economisi bani. Încredințați instalarea unui maestru. Nu veți regreta în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024