Prima pagină » Cancan » De ce boală suferea Mioara Roman. Medicii au diagnosticat-o greșit

De ce boală suferea Mioara Roman. Medicii au diagnosticat-o greșit

27 feb. 2024, 09:36,
BZI.ro, în Cancan

Cu ceva timp în urmă, Catinca a vorbit despre ce boală suferea Mioara Roman. Fosta soție a lui Petre Roman s-a stins din viață în noaptea de joi spre vineri, 22 spre 23 februarie 2024, la ora 01:00. Mama Oanei Roman se afla internată de luni bune la un azil din Snagov.

Decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator. În ultima perioadă, Mioara Roman a suferit de mai multe afecțiuni medicale care i-au afectat grav starea de sănătate, petrecând mult timp prin spitale.

De ce boală suferea Mioara Roman

Fiica cea mare, Catinca, a declarat că Mioara Roman suferea de mai multe afecțiuni.

„A primit un diagnostic greșit, asta a fost ideea. De fapt, avea sindrom parkinsonian, plus încă niște mici probleme.

Și sigur că tratamentul era pentru Parkinson așa că, dacă vă aduceți aminte momentele acelea în care ea nu se simțea prea bine, erau din cauza tratamentului în cea mai mare parte”, mărturisea Catinca Roman, la Antena Stars.

Pe lângă multiplele afecțiuni, Mioara Roman se confrunta și cu degenerare neuronală, o problemă medicală gravă ce afectează sistemul nervos. Oana Roman a descris cum degenerarea neuronală a mamei sale era progresivă, conducând la o degradare continuă a stării sale generale.

„Degenerările neuronale nu stau pe loc și nici nu dau înapoi. Facem tot ce putem să le ținem pe loc. Are niște probleme care țin de partea neuronală. Îi afectează starea generală, nu mai e activă, conectată la toate lucrurile. Nu mai e așa rapidă în a înțelege.

A făcut o serie de mici accidente vasculare. Are o pareză la mâna dreaptă. Are nevoie de îngrijiri speciale. Trebuie să facă kinetoterapie, are nevoie de ajutor, nu mai poate să își miște mâna dreaptă deloc. A învățat să mănânce cu stânga”, povestea și Oana Roman.

Mioara și Petre Roman au fost căsătoriți timp de 30 de ani

Petre Roman a participat la înmormântarea fostei sale soții, Mioara Roman, dar nu a stat mai mult de 10 minute. Vizibil afectat de tragedie, a refuzat să declare ceva presei.

Fostul premier i-a adus un buchet de flori albe Mioarei Roman, dar nu a dorit să o vadă în sicriu. Cu toate acestea, a avut doar cuvinte de laudă la adresa femeii cu care a fost căsătorit timp de peste 30 de ani.

„Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent, era foarte bine pregătită. Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase. Acuma poate că e mai ușor. Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, a declarat Petre Roman, pentru Fanatik.

Fiicele Mioarei Roman au spus cu ceva timp în urmă de ce boală suferea mama lor și sunt de părere că o perioadă aceasta a urmat un tratament greșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *