Prima pagină » Actualitate » De ce avem flacără portocalie la aragaz? Iată explicațiile

De ce avem flacără portocalie la aragaz? Iată explicațiile

04 oct. 2022, 08:23,
în Actualitate

În mediul online au apărut numeroase postări referitor la o flacără portocalie care apare la aragaz, în locul celei clasice de culoare albastră. Explicațiile apariției acestui tip de flacără sunt destul de concise.

Vă aducem aminte faptul că în ultima perioadă prețurile la gaze naturale au crescut simțitor, iar în mediul online s-a iscat o isterie legată de calitatea gazelor livrate de către furnizor.

Flacără portocalie la aragaz? De ce avem așa ceva?

Flacăra normală la aragaz trebuie să aibă culoarea albastră, dacă avem o culoare portocalie, roșie sau galbenă, atunci înseamnă că avem unele probleme de funcționare. Poate apărea și un miros înțepător care este extrem de neplăcut. Oamenii de știință au dovedit că cea mai importantă condiție pentru o comnbustie normală a gazului natural este echilibrarea cantității de oxigen. Există un anumit procent de oxigen care trebuie să se regăsească la gazele naturale pentru a putea avea un aragaz optim.

Așadar, sunt mai multe cauze pentru care culoarea gazului ars se schimbă. Vorbim despre o ardere incompletă a combustibilului, vorbim despre o cantitate greșită de aer în amestec. Atenție, cantitatea greșită poate fi în exces sau insuficientă. Contaminarea arzătorilor, dar și folosirea improprie a echipamentelor.

Culoarea albastră ne indică o funcționare corectă a echipamentului și o concentrație optimă a gazelor naturale în raport cu aerul

Alte cauze pot fi calitatea scăzută a gazelor naturale. În principiu, dacă culoarea flăcării se schimbă în roșu, portocaliu sau galben, furnizorul nu ne livrează gaz de o calitate bună. Calitatea a avut de suferit din cauza diluării cu diverse substanțe pentru ca consumatorul să plătească mai mult pentru aceleași servicii. Culoarea indică cât de corect este procesul de ardere a gazului.

Ce fel de gaz ai în funcție de culoarea flăcării

O flacără albastră înseamnă automat o calitate ridicată a gazului primit și arderea corespunzătoare a acestuia. Sunt și alte culorii ale flăcării care ne indică unele aspecte referitoare la seriozitatea furnizorului.

O culoare galbenă înseamnă că amestecul aer-combustibil devine de neutilizat. Cele mai frecvente probleme sunt găurile de proiectare folosite pentru a aspira aerul care pot fi înfundate. E posibil să fi intrat praf, iar acest lucru a împiedicat trecerea normală a aerului. Dacă problema persistă și se agravează, atunci culoarea se schimbă în portocaliu. Această problemă este deosebit de relevantă în primii ani de utilizare a echipamentelor pe gaz. Atunci trebuie să o supuneți cel mai des verificării.

Flacăra portocalie este un semnal de alarmă pentru consumator

Flacăra roșie poate apărea atunci când există exces de monoxid de carbon. Este foarte periculos pe măsură ce flacăra devine roșie pentru că automat crește şi concentrarea monoxidului de carbon care poate duce la dureri de cap, amețeli și greață. Problema cu monoxidul de carbon este că acesta este inodor și incolor. Prin urmare, culoarea flăcării este singura modalitate de a recunoaște o creștere a concentrației sale. Așadar, dacă culoarea flăcării  de la aragaz se schimbă în portocaliu este foarte important să apelăm la servicii de specialitate care să verifice cu exactitate ce a dus laceastă schimbare. Poate fi de vină echipamentul nostru, dar poate fi de vină și furnizorul care încearcă să ne livreze mai puțin pentru același preț. Sub nicio formă nu umblați la instalația de gaze naturale dacă nu sunteți specializați în domeniu.

Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Delia, atacată de câini în parc, în urmă cu puţin timp! Era cu telefonul în mână,: ‘Sunt praf’
observatornews.ro
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ploi fără sfârșit la început de aprilie. Degeaba se face cald...
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Pensia uriașă pe care o primește nu îl mulțumește pe Cornel Dinu. Emblema lui Dinamo a sărit la gâtul Elisabetei Lipă și a făcut circ pentru diferențele care există în sistem
Playtech.ro
Cum se calculează pensia dacă ai contribuit în două țări diferite. Cât contează anii lucrați în străinătate
Dailybusiness.ro
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
RomaniaTV
Cum arată fiica lui Becali, după 3 nașteri. Imagini extrem de RARE. Teodora e modestă, se îmbracă simplu și nici nu zici că e milionară!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`