Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » De ce ar trebui sa dormi pe partea stanga
De ce ar trebui sa dormi pe partea stanga

De ce ar trebui sa dormi pe partea stanga

02 mai 2021, 11:53,
BZI.ro, în Sanatate

Se pare că ar trebui să dormim cu toții pe partea stângă. Dormitul pe partea stângă are următoarele avantaje. De ce ar trebui sa dormi pe partea stanga?

Reduce sforăitul

V-ați săturat să vă auziți partenerul plângându-vă de sforăit, făcând camera să tremure toată noaptea? Este posibil să remediați acest lucru dormind pe partea stângă. Într-adevăr, dacă dormi pe spate, sforăi mai tare. Limba, gura și maxilarul sunt complet relaxate când dormi, ceea ce duce la sforăit când ești pe spate.

Ajută la combaterea refluxului acid

Ai mâncat prea mult înainte de culcare? Acest lucru ar putea provoca reflux acid pe tot parcursul nopții. Experții spun că dormitul pe partea stângă ar putea ajuta la reducerea acestui disconfort.

E mai bine pentru inima ta

Puteți reduce tensiunea pe inimă dormind pe partea stângă. Dacă dormi astfel, este mai ușor pentru inima ta să circule sânge in tot corpul.

Femeile însărcinate ar trebui sa doarma pe partea stanga

Femeile însărcinate sunt adesea sfătuite să doarmă pe partea stângă. De ce? Dacă dormiți pe partea dreaptă, uterul vă apasă pe ficat (care se află pe partea dreaptă a corpului).

Ajutor pentru ganglionii limfatici

Chiar și ganglionii limfatici beneficiază de somnul pe partea stângă. Acest lucru permite corpului tău să filtreze mai rapid fluidele din corp. Dormi pe partea dreaptă? Acest lucru ar putea încetini activitatea ganglionilor limfatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *