Prima pagină » Sanatate » De ce apare infecția dentară? Bicarbonat de sodiu pentru ameliorarea durerii

De ce apare infecția dentară? Bicarbonat de sodiu pentru ameliorarea durerii

16 iul. 2024, 10:11,
în Sanatate

Cavitatea bucală conține un număr foarte mare de bacterii. Lipsa unei igiene corespunzătoare poate duce la apariția unei infecții dentare.

Cauzele infecției dentare

Există mai multe tipuri de infecție care poate apărea, fiecare cu cauzele ei, însă cele mai comune care pot apărea sunt: erupția incorectă a dintelui din gingie (dinte impactat), carie dentară, afecțiune gingivală, leziuni la nivelul dinților sau gingiilor (accidentări, lovituri etc), sistem imunitar slăbit, fie din cauza unor afecțiuni, fie din cauza unor anumite tratamente (chimioterapie).

Uneori, infecția dentară poate să nu prezinte niciun simptom. Cel mai întâlnit și deranjant este totuși durerea intensă și pulsatilă care poate radia spre alte zone. Alte simptome sunt: febră, sensibilitate la temperaturi scăzute sau ridicate, umflarea zonei afectate, dificultate la înghițire sau greutate în respirație, prezența unui gust urât în gură, săculeț plin cu puroi la nivelul gingiei.

În cazul în care vă confruntați cu probleme la nivelul dinților, este recomandat să mergeți la un medic stomatolog să le rezolvați întrucât acestea nu dispar pur și simplu. Ignorate, acestea se pot agrava, iar în timp, vor fi din ce în ce mai greu de gestionat.

Din cauza consumului ridicat de dulciuri și a băuturilor bogate în zahăr, copiii pot prezenta și ei probleme la nivelul dinților, mai ales dacă nu au o igienă dentară corespunzătoare. Pentru a preveni cariile, asigură-te că cel mic evită alimentele și băuturile care ar putea favoriza apariția bacteriilor. De asemenea, ai grijă ca acesta să aibă igienă dentară corespunzătoare.

Este bicarbonatul de sodiu o soluție pentru ameliorarea durerii?

Folosirea de bicarbonat de sodiu pentru abces dentar poate contribui la schimbarea pH-ului oral și poate avea un ușor efect antiseptic. Acesta poate fi un remediu alături de gargara cu apă cu sare. Acestea nu pot trata în totalitate infecția dentară, fiind o soluție pe termen scurt.

Uleiul de cuișoare ar putea fi de ajutor în ceea ce privesc durerile. În privința ceaiurilor, nu există unul în mod special care ar putea trata abcesul, însă ceaiul de mușețel poate avea un efect ușor calmant și dezinfectant.

Cel mai bun remediu pentru această problemă rămân totuși antibioticele prescrise de medic. Totodată, medicul va efectua și anumite proceduri, precum drenare sau extracție, care vor duce la tratarea completă a infecției și, implicit, trecerea durerii.

La indicația medicului, există pe piață și anumite suplimente alimentare pentru ameliorarea durerii. Pentru a nu agrava durerea, poți face și anumite schimbări temporare, cum ar fi evitarea mestecării alimentelor pe partea afectată și renunțarea la băuturile prea reci sau prea calde.

Există și metode de prevenție a apariției infecțiilor. Astfel, trebuie să ai în vedere: să te speli pe dinți cel puțin de două ori pe zi, a cate 2 minute fiecare ședință (pentru a oferi o curățare corespunzătoare, folosește ața dentară sau duș bucal, pentru a îndepărta resturile alimentare din zonele greu de accesat cu periuța de dinți, înlocuiește periuța după câteva luni de folosire, deoarece perii acesteia se vor deteriora și nu vor mai curata dinții corespunzător), să eviți sau să reduci consumul de alimente și băuturi care pot afecta negativ dinții (cum ar fi dulciurile sau băuturile bogate în zahăr), mergi la dentist în mod regulat, pentru a putea observa din timp potențiale riscuri, deoarece abcesul nu este singura problema dentară existentă.

Infecția dentară este o problemă cu care se confruntă un număr considerabil de oameni și poate duce la scăderea calității vieții, dar și la pierderea dintelui și a măselei. Dacă ai puroi la dinte sau la măsea, apelează cât mai rapid la un medic specialist pentru a primi tratamentul corespunzător.

Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
redactia.ro
Prima decizie importantă luată de americani în privința României imediat după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte
Bugetul.ro
Dispare lacul din București văzut de milioane de localnici măcar o dată în viață. Totul se transformă într-un spațiu dedicat activităților sportive
a1.ro
Ce va face Ana Maria Gavrilă după victoria lui Nicușor Dan la prezidențiale. Decizia categorică anunțată în online
Playtech.ro
De când revin temperaturile de vară în România după valul de frig. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza
observatornews.ro
Nicuşor Dan scoate agenţii SPP la plimbare. Nu vrea coloană oficială, nu se mută îşi va duce fiica la şcoală pe jos
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremuri de aur pentru acești nativi. Vin câștiguri colosale
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Ce se întâmplă în culisele PSD? PNL și USR își împart rămășițele partidului condus de Ciolacu / Surse EXCLUSIVE
Dailybusiness.ro
AUR, anunţ de ultimă oră pentru susţinătorii săi: „Refuzăm să girăm o farsă. Suntem într-un punct mai grav decât în noiembrie”
RomaniaTV
Carmen Iohannis și-a făcut INTERVENȚII la față. Soția lui Iohannis a întinerit peste noapte. Toți și-au dat coate când au văzut-o / FOTO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Şoc pentru români, se dau banii înapoi. Anunţ oficial de la Curtea de conturi
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`